З 20 листопада українці будуть змушені носити при собі паспорт

З 20 листопада українці будуть змушені носити при собі паспорт
З 20 листопада українці будуть змушені носити при собі паспорт, так як після прийняття нового Кримінально-процесуального кодексу міліціонери можуть затримати їх на вулиці і «закрити» для «з'ясування особи» на 72 години.

Про це на прес-конференції заявив член Ради адвокатів Києва, кандидат юридичних наук, співробітник Інституту держави і права ім.В.М.Корецького Микола Сірий, повідомляє Укрінформ.

«Як юрист хочу порадити пересічним громадянам бути після 20 листопада набагато уважніше і обережніше. У новому КПК прописані більш жорсткі правила реагування міліції на дрібні правопорушення, які тепер можуть бути кваліфіковані, як кримінальний вчинок», — сказав він.

За словами Сірого, документи, що посвідчують особу, особливо варто мати при собі під час нічних прогулянок. У разі затримання експерт радить одразу звертатися до адвоката.

Як відомо, 20 листопада цього року вступає в силу новий Кримінальний процесуальний кодекс. На переконання Президента України Віктора Януковича, ухвалення кодексу дасть змогу привести українське законодавство у відповідність з європейськими стандартами. Генеральна прокуратура України (ГПУ), МВС і Служба безпеки України (СБУ) заявили, що готові до забезпечення та реалізації положень нового КПК. Президент України Віктор Янукович висловив переконання, що положення нового КПК України будуть ефективно працювати з дня їх вступу в силу.

«Переконаний, з дня вступу кодексу в силу його положення будуть ефективно реалізовані на практиці», — заявив Янукович.

За його словами, вже в найближчі дні реаліями українського суспільства стануть розширення судового контролю, оптимізація системи запобіжних заходів, ліквідація можливості направлення справи на додаткове розслідування та впровадження нових видів кримінального провадження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: паспорти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"... ліквідація можливості направлення справи на додаткове розслідування та впровадження нових видів кримінального провадження." - що?!!! та це ж свавілля,владне якесь !!!
Відповісти
регіАНАЛИ рулять)
Відповісти
Дебіли , за кого виголосували , коли вам наливали 100 грам чи давали по 200 гривень? тепер будете мести вулиці чи будувати дороги --- і це совєршенно бєсплатно !!! так бидлу і треба!!!
Відповісти
Останні новини
З 20 листопада українці будуть змушені носити при собі паспорт
16 листопад, 2012, 14:59