На Волині Польщу та Україну з’єднає понтонний міст

На Волині Польщу та Україну з’єднає понтонний міст
Цьогоріч через річку Західний Буг традиційно побудують понтонний міст, який поєднає польське Збереже та українські Адамчуки.

З 11 по 15 серпня триватимуть європейські Дні Добросусідства «Zbereże-Adamczuki 2017», - інформує польське видання Сhelmski.eu, пише http://shatsk.rayon.in.ua/news/30133-poliaki-anonsuvali-provedennia-evropeiskih-dniv-dobrosusidstva

У рамках заходу протягом п'яти днів працюватиме тимчасовий прикордонний перехід Адамчуки-Збереже.

У минулому році кордон у районі Збереже перетнули понад 50 тисяч чоловік. Можна очікувати, що з польської сторони багато людей прийде до Збереже в неділю. Багатьох зацікавить ярмарок, Буг- Фестиваль і спортивне свято.

Європейські Дні добросусідства є важливою культурною подією для всього Люблінського воєводства. Це також сигнал до центральної влади про те, що пункт пропуску тут дуже потрібний.

«Влодавський повіт єдиний в Польщі межує з двома країнами: Україною і Білоруссю і не має на своїй території будь-якої перетину кордону. В даний час прикордонна інфраструктура є недостатньою, і жителі Надбужанського регіону страждають від відсутності нормального розвитку і можливості прикордонного співробітництва у сферах туризму і економіки», - відзначив староста Влодави Анджей Романчук.

Історія зусиль зі створення перетину кордону в цій частині Любліна і Волині сягає початку вісімдесятих років минулого століття. Цей проект дає можливість для подальшого розвитку прикордонного співробітництва та зростання економічного потенціалу прикордонних регіонів, де слабо розвинена промисловість і економічна відсталість негативно впливають на якість життя жителів.

Будівництво перетину кордону в Адамчуках передбачене Багаторічною програмою для цілеспрямованого розвитку державного кордону прийнятою Постановою № 831 Кабінету Міністрів України від 13 червня 2007 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині Польщу та Україну з’єднає понтонний міст
14 травень, 2017, 08:33