У Луцьку відбулась міжнародна конференція рятувальників України та Польщі

У Луцьку відбулась міжнародна конференція рятувальників України та Польщі
У Луцьку відбулася стартова конференція з відкриття Проекту № PBU/0177/10 «Розвиток потенціалу рятувальних служб Польщі та України шляхом розбудови інфраструктури транскордонної системи попередження та управління природними загрозами», що співфінансується Європейським Союзом у рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна на 2007 – 2013 роки»

Конференція відбулася 16 листопада у Луцьку в малому конференц-залі готелю «Україна», що на вулиці Словацького, 2.

У конференції брали участь староста Соколовського повіту Мазовецького воєводства Республіки Польща Лешек Іванюк, заступник начальника управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської облдержадміністрації Наталія Кролік, начальник територіального управління МНС України у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук, комендант управління Державної Пожежної Служби Соколовського повіту Мазовецького воєводства Республіки Польща полковник Роман Маліновський, експерт Спільного Технічного Секретаріату Програми Василь Хім’як, перший заступник начальника територіального управління МНС України у Волинській області підполковник служби цивільного захисту Ростислав Демчук, виконуючий обов’язки начальника управління Державної техногенної безпеки України в області Руслан Яручик, голова Волинського обласного Добровільного пожежного товариства Григорій Загородній, керівний склад і працівники Територіального управління МНС області, члени робочої групи з реалізації проекту, засоби масової інформації.

В рамках конференції були представлені презентації про Волинську область та Соколовський повіт Польщі, а також про структуру і основні аспекти діяльності партнерів проекту – територіального управління МНС області та управління Державної пожежної служби Соколовського повіту Мазовецького воєводства Польщі.

Цією конференцією Територіальне управління вперше розпочинає діяльність над реалізацією Проекту міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу в рамках Програми «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013».

Головним партнером Проекту являється Адміністрація Соколовського повіту Мазовецького воєводства Республіки Польща на чолі з старостою повіту Лешеком Іванюком.

Партнерами Проекту виступають Територіальне Управління МНС області та управління Державної пожежної служби Соколовського повіту на чолі з полковником Романом Маліновським.

Проект розрахований на 21 місяць реалізації. Загальний бюджет проекту: понад 830 тисяч євро, із них понад 189 тисяч євро передбачено для покращення стану матеріально-технічного забезпечення волинських пожежно-рятувальних підрозділів та підвищення рівня професійної майстерності українських рятувальників.

Головна мета проекту: покращення стану охорони навколишнього природного середовища на Волині та на території Соколовського повіту Польщі, збільшення можливостей та підвищення ефективності аварійно-рятувальних служб Польщі та України у сфері запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій екологічного характеру, що можуть загрожувати навколишньому середовищу і населенню.

Розширення співпраці між польськими та українськими рятувальними службами в ході реалізації проекту будуть сприяти обміну досвідом щодо найкращих європейських практик діяльності рятувальних служб в сфері забезпечення цивільного захисту населення, підвищення рівня професійної майстерності рятувальників МНС України та Державної пожежної служби Польщі, швидкому обміну інформацією між рятувальними структурами у разі виникнення екологічних катастроф транскордонного характеру.

Передбачається, що в рамках Проекту для української сторони буде здійснено закупівлю сучасного пожежно-рятувального автомобіля для ліквідації надзвичайних ситуацій екологічного характеру з можливістю швидкого абсорбування витоків токсичних речовин (вартістю 131 500 євро), оперативного автомобіля з сучасним обладнанням для ефективного управління ліквідацією надзвичайних ситуацій та великих пожеж (вартістю 51 500 євро). Також на Волині у 2013 році будуть організовані спільні українсько-польські навчання з ліквідації екологічних надзвичайних ситуацій, а у Польщі волинські рятувальники візьмуть участь у спільних змаганнях з пожежно-прикладного спорту та двотижневому стажуванню в підрозділах Державної пожежної служби.

Як зазначив у своєму виступі начальник Територіального управління МНС області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук, «ми всі, як Партнери Проекту, повинні спільними зусиллями реалізувати якнайкраще всі його заходи, для того, аби в майбутньому продовжувати роботу щодо залучення коштів Програм Європейського Союзу для покращення рівня матеріально-технічного забезпечення підрозділів як волинських, так і польських рятувальних служб. Це в значній мірі буде сприяти надійному захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій як природного, так і техногенного характеру».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: МНС, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Надеюсь, хоть тут без откатов обойдётся
Відповісти
Два мільйони гривень на ДВА автомобілі!?!
Відповісти
(151,5+51,5)*~10,5 = 2 130 000 грн
Відповісти
глав.бух.добре рахує гроші, щоб ще і собі вистачило на автомобіль , вже хата є , а в гаражі під хатою пусто...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відбулась міжнародна конференція рятувальників України та Польщі
16 листопад, 2012, 15:50