Суд у справі прес-секретаря «Варти порядку»: Волянюк на відео зізнався, що «вживав»

Суд у справі прес-секретаря «Варти порядку»: Волянюк на відео зізнався, що «вживав»
У справі щодо водіння в нетверезому стані прес-секретарем «Варти порядку» та голови Громадської ради при облдержадміністрації Олександром Волянюком переглянули відео з боді-камер патрульних. На записі зафіксовано, як правопорушник визнає, що вживав алкоголь.

Чергове засідання відбулося 15 травня.

На суд з невідомих причин не з’явився свідок, який підписував протокол. Нині ж у ході засідання переглянули відеозаписи з боді-камер патрульних, на яких зафіксоване спілкування із головою Громадської ради.

На відео зафіксовано, як патрульні зупиняють автомобіль. Після цього правоохоронці перевіряють документи Волянюка та цікавляться, чи все в нього гаразд. Згодом на питання, чи вживав він алкоголь сьогодні, правопорушник повідомляє, що «випив сто грам» та везе дітей. На наступному записі з боді-камери патрульного знятий процес проходження тесту на стан алкогольного сп’яніння.

До слова, патрульна поліція надала суду й документи про повірку та сертифікацію драгера.

Натомість адвокат речника «Варти порядку» Оксана Мозольська каже, що згідно процедури той, хто проходить тест, має сам розпаковувати та вставляти трубку драгера. Волянюк же запевняє – він цього не робив.

«Вони все самі зробили, дали мені дихати в нього», – сказав голова Громадської ради. За його словами, йому не пропонували альтернативи у проходженні тесту в наркодспансері.

«Вони мені не предлагали нікуди їхати, якщо ви маєте на увазі наркодиспансер», - додав він, те запевнив, що сам пропонував патрульним, спитавши, чи треба ще кудись їхати.

Адвокат Волянюка апелює до порушення процедури - мовляв особи, які привезли драгер, були в цивільному одязі.

Зрештою, розгляд справи подовжать 18 травня о 14:00. До цього часу вимогу з’явитися до суду мають доставити свідку.

Нагадаємо, 19 лютого ЗМІ повідомили інформацію, що Олександра Волянюка, який перебував за кермом нетверезим, затримали патрульні. Перевірка на місці на приладі Dragger в присутності двох свідків показала результат 0, 68 проміле. На водія склали протокол, а автомобіль передали тверезому водієві.

Натомість сам Волянюк таку інформацію заперечив. Згодом він не з’явився у судове засідання. Вже у ході розгляду патрульний, який складав протокол розповів, що автівка, якою керував Волянюк, їхала «то вліво, то вправо»..

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
0,68промиля -бутылка пива,.ехал петляя-бред
Відповісти
Останні новини
Суд у справі прес-секретаря «Варти порядку»: Волянюк на відео зізнався, що «вживав»
15 травень, 2017, 10:53