Де в Луцьку можна вигулювати собак. Перелік

Де в Луцьку можна вигулювати собак. Перелік
У Луцьку затвердили перелік місць для вигулу собак, але чомусь вони не обладнані належним чином.

Про це пише Василь Бідун на шпальтах Конкуренту.

Правила вигулу собак у Луцьку існують вже вже майже 10 років. А три роки тому виконавчий комітет Луцькради ще й затвердив 11 спеціальних майданчиків для вигулу собак.

Саме там і тільки там лучани можуть давати своїм домашнім тваринками можливість справляти потреби. Звісно, за умови, що господар прибере екскременти. В іншому випадку – штраф.

Дві ділянки орієнтовно по 9,9 тисячі квадратних метрів передбачено вздовж вулиці Боженка біля річки Жидувка, поряд із «SKF Україна»

Майданчик площею 2,5 тисячі квадратних метрів передбачили в парку на вулиці Гордіюк, недалеко від «Волинського шовкового комбінату»

Ще одну ділянку (4,9 тисячі квадратних метрів) виділили на краєчку скверу Героїв Майдану, що біля РАЦСу

Позаду Палацу учнівської молоді на вулиші Шопена для собачок виділили 3,4 тисячі квадратних метрів

Дві ділянки передбачили в парку 900-річчя Луцька. Одну на 2,9 тисячі квадратних метрів. Іншу – на 5,9 тисячі квадратних метрів

Виявляється, два майданчики для вигулу собак (на 27 тисяч квадратних метрів та 8,5 тисячі квадратних метрів) є вздовж вулиці Набережної

Ще дві площадки для собак (на 40,7 тисячі квадратних метрів та 3,6 тисячі квадратних метрів) має бути в парку культури і відпочинку імені Лесі Українки

На засіданні виконкому у серпні 2014 року, який затвердив місця для вигулу собак, директор КП «Ласка» Богдана Новарчук казала, що ці майданчики облаштують огорожами та створять там належні умови.

В додатку до рішення Луцької міськради від 25 червня 2014 року знаходимо тези, що територія для собак повинна бути обладнана спеціальними попереджувальними знаками, контактами відповідальних за майданчики установ, контейнерами для збору сміття та екскрементів.

Крім того, поблизу дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, пам'яток архітектури чи святинь, церков, меморіалу повинні були встановити таблички про категоричну заборону вигулу домашніх тварин.

Та незважаючи на те, що від часу затвердження майданчиків минуло майже три роки, як зауважив директор департаменту ЖКГ Юрій Крась – віз і нині там.

«Там не робилося ніяких майданчиків поки. І не планувалося. Немає навіть ніяких розпізнавальних знаків. Недавно розробили два проекти для місць вигулу в центральному парку. Щоб їх реалізувати, десь до мільйона гривень треба. Таких коштів ніхто не має. Поки що цього питання ніхто не розвиває", – зазначає посадовець.

Про це також каже і начальник департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська. Вона зауважує, що до обов'язків муніципалів входить контроль за процесом вигулу собак. Однак, враховуючи, що майданчики так і не були обладнані, департамент не береться штрафувати порушників в цих місцях.

«Ми контролюємо тільки вигул домашніх улюбленців виключно на дитячих майданчиках і спортмайданчиках біля шкіл. За решту речей ми не беремося. Ви розумієте, не логічно штрафувати людину в сквері біля 21 школи, якщо там не облаштовано той майданчик. Як мінімум, це не етично», – каже Юлія Сиротинська.

Керівниця луцьких муніципалів додає, що займатися питанням облаштування спеціальних місць повинна була директор КП «Ласка» Богдана Новарчук. Саме на неї міська рада свого часу поклала ці повноваження.

Та керівниця комунального підприємства «Ласка» своєю чергою наголошує, що якщо спеціальних майданчиків немає, то це не означає, що людина не може взяти із собою пакет і прибрати за своїм улюбленцем.

«Усі наші працівники, їхні сім'ї завжди прибирають за своїми тваринками. Тому треба починати з себе», – каже Богдана Новарчук. Крім того, вона акцентує: за те, що ви не прибрали за тваринкою, передбачений штраф.

Якщо говорити про перспективи майданчиків для собак, директор КП «Ласка» зазначає, шо проект щодо зоокомплексів, обладнаних спеціальними пакетами із екоматеріалів, вже створений.

Однак на їх обладнання, вважає посадовець, може знадобитися близько року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво хто буде прибирати за тваринками на двох ногах.Які над річкою в районі парку і до "гнідавського"мосту порізали дерева поскидали будівельне сміття...І ніяким контролерам нама до того безладу діла
Відповісти
"Ви розумієте, не логічно штрафувати людину в сквері біля 21 школи, якщо там не облаштовано той майданчик", каже Юлія Сиротинська. У той же час поблизу дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів існує категорична заборона вигулу домашніх тварин. Може Юлію Сиротинську треба штрафувати за неналежне виконання своїх обов"язків і відсутність послідовного мислення?
Невже шановним любителям собак треба пояснювати, що батьки не можуть відправити дитину саму у школу, бо бояться тих Ваших "добрих і дружелюбних" псів? А забираючи дітей у другу зміну в зимову пору, коли темно, туди взагалі ніхто не йде. Не думайте, що більшості мешканців прилеглих будинків подобається Ваша там присутність. Не думайте...
Відповісти