Українка виростила найдовше волосся. ФОТО. ВІДЕО

Українка виростила найдовше волосся. ФОТО. ВІДЕО
У п’ятницю, 16 листопада в Україні зареєстрували новий рекорд: Анна Янко з Черкас офіційно стала володаркою найдовшого волосся в країні – 2 метри 21 сантиметр.

Про це 16 листопада пише сайт Про все.

За словами самої Анни, волосся вона відрощує з 1994 року. Правда робить не з метою зареєструвати рекорд, а просто тому, що їй подобається. У неї світлі від природи пасма, і за весь час у рекордсменки не виникало бажання ані підстригтися, ані пофарбуватися в інший колір. «Мені подобається, коли моєму волоссю роблять компліменти і називають мене Золотоволоскою», – говорить Анна. Тепер вона офіційно стала володаркою титулу Найдовше волосся України, а рекорд занесли до Національного Реєстру Рекордів.

Як стверджує стиліст-перукар В’ячеслав Дюденко, потрібно бути унікальною людиною, щоб відростити таке волосся. «Зазвичай, досягнувши 60-90 см, волосся сповільнює ріст або взагалі перестає рости. Такий результат, як у Анни – це індивідуальна особливість організму і генетична схильність. У мами Анни також було довге волосся – до пояса», - каже стиліст.

Доглядати за таким волоссям – справа непроста. Анна миє голову раз на 4-5 днів. Півлітрової банки шампуню вистачає на пару тижнів. Сохнути довгим пасмам доводитися кілька годин: феном Анна не користується, щоб волосся не плуталося.

На створення зачіски вранці йде 20-30 хвилин. «Якщо хочу придумати щось новеньке, то можу зачісуватися і годину», – говорить Анна. Але все-таки частіше за все заплітає волосся у коси. Складніше всього за волоссям доглядати в зимовий період, коли потрібно носити шапку. Тоді Анна робить спеціальні живильні маски для волосся, а всім світловолосим жінкам радить робити ополіскування настоєм ромашки.

«Особливу увагу потрібно приділяти середині і кінцям волосся, воно там найстаріше», – додає В’ячеслав Дюденко. Для того, щоб зробити зачіску рекордсменці, йому довелося залізти на драбину. Спочатку у стиліста була задумка створити на волоссі орнамент у національному стилі. Однак, за словами В’ячеслава, йому довелося відмовитися від первинної задумки через якість волосся, і він вирішив зробити зачіску хвилями – дуже модну в сезоні осінь-зима 2012-2013.

«Середня швидкість росту волосся в середньому становить 1,2 см на місяць. Ріст волосся залежить навіть від пори року і доби», – стверджує Віталій Зорін, експерт Національного Реєстру Рекордів, який особисто провів виміри волосся. І після реєстрації рекорду Анна не збирається обрізати волосся, а на запитання, за яких умов вона погодилася б постригтися, відповідає: «Я навіть ніколи не замислювалася над цим».



Довідка

У Книзі рекордів Гіннеса офіційно як найдовше волосся зареєстрована зачіска китаянки Ксіе Квіпінгт. Довжина її волосся – 5 м 63 см. Однак, насправді найдовше волосся в світі належать іншій східній жінці – невідомій індійській черниці, довжина волосся якої 7 м 92 см. Правда, цей рекорд ніде не зареєстрований і є неофіційним. Титул Найдовше волосся Росії – у Тетяни Письменной, яка мешкає у Волгограді. Тетяна потрапила до Книги рекордів Росії, коли її волосся було 2 м 18 см. На сьогоднішній день коса російської красуні – 2 м 70 см.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Продати можна і грошенят заробити!:)
Відповісти
на кінчиках волосся посічене-не гарно
Відповісти
Волося не гарне бо посічене
Відповісти
Класно!
Відповісти
просто клас у мене 9 год 3 метра і 21 сантиметр
Відповісти
Круто,а я над цім задумалась, може мені такі тількі 1 метр!!!
Відповісти
Я согласна із Сергійом.
Відповісти
Моя менша сестра твоя теска.
Відповісти
А може волосся відрізати?
Відповісти
У мене на 1см менше
Відповісти
Останні новини
Українка виростила найдовше волосся. ФОТО. ВІДЕО
17 листопад, 2012, 11:15