Шахраї продають «відповіді» до ЗНО, яке стартує за тиждень

Шахраї продають «відповіді» до ЗНО, яке стартує за тиждень
За тиждень до початку зовнішнього незалежного оцінювання у мережі з’являються пропозиції придбати тести та відповіді на питання. Спеціалісти закликають остерігатися - так працюють шахраї.

Про це йдеться у випуску ТСН.

За тести правлять від 200 до 2 тисяч гривень. Такі продавці пропонують лише картковий розрахунок і відповіді електронною поштою – жодних особистих контактів. Наявність секретних текстів пояснюють родичами, що працюють у центрі якості освіти, а для солідності висилають фото нібито власного паспорту. Однак насправді це звичайнісіньке шахрайство – жодних відповідей після перерахунку грошей не приходить. Директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій каже, що цьогоріч продовжують свою діяльність і ті, хто обдурював людей іще торік. І додає: скомпонованих відповідей на завдання до проведення ЗНО навіть не існує, а отримати самі тести нереально.

Розробник сайту ЗНО Олексій Хоменко твердить, що так само міфічною є версія про те, що матеріали тестування можна витягнути через інтернет хакерським шляхом. І звертає увагу на кричущі невідповідності: про злам захищених ресурсів говорять на сторінках, які заледве коштують тисячу гривень, а схвальні нібито відгуки шахрайські ресурси наводять, навіть не маючи в меню кнопки "залишити відгук". У кіберполіції про ситуацію в курсі.

"В одному з регіональних управлінь встановлені підозрювані, і найближчим часом буде реалізація", - пообіцяв її представник Олександр Гринчак. Якщо провину інтернет-шахраїв доведуть, їм загрожує до 5 років ув'язнення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Шахраї продають «відповіді» до ЗНО, яке стартує за тиждень
17 травень, 2017, 08:21