Назвали прізвище поліцейського, який погорів на 1000 доларів хабара

Назвали прізвище поліцейського, який погорів на 1000 доларів хабара
На одержанні хабара працівники СБУ та внутрішньої безпеки Нацполіції затримали начальника сектору кримінальної поліції Луцького районного відділення поліції Юрія Турковця.

Про це пише ВАР з посиланням на власні джерела.

За інформацією видання, затриманим виявився начальник сектору кримінальної поліції Луцького районного відділення поліції Турковець Юрій Андрійович. Чоловіку майже 42 роки, в правоохоронних органах працює вже не перший рік і ще за часів попередньої влади та роботи міліції потрапив у Луцький райвідділ. Тим не менше, Юрій Турковець успішно пройшов переатестацію, отримав звання капітана і зі слідчих пішов на підвищення — став очільником сектору кримінальної поліції і продовжив займатись карно-розшуковою діяльністю.

Зрештою, до працівників внутрішньої безпеки надійшла інформація від фігуранта одного з інцидентів, який повідомив про те, що правоохоронець вимагає у нього 1 тисячу доларів за непритягнення до відповідальності. Працівники СБУ взяли цей факт на опрацювання і вже у вівторок, 16 травня, затримали Юрія Турковця під час отримання неправомірної вигоди.

Наразі перевіряються ще декілька фактів його причетності до вимагання та отримання хабарів. Мовляв, його підозрювали і раніше, однак інформація тоді не знайшла підтвердження.

В той же час про неабиякі апетити затриманого начальника сектору кримінальної поліції свідчать і його статки, задекларовані протягом останніх років.

Так, уродженець села Чаруків Луцького району Турковець Юрій має дружину та двох дітей. Згідно з деклараціями за 2014, 2015, та 2016 роки — його зарплата зросла з 54,4 до 98 тисяч гривень. Тим не менше, минулоріч чоловік отримав 6500 гривень матеріальної допомоги. Також 2 тисячі гривень він заробив за рахунок здавання майна в оренду, а ще 2115 гривень отримав дивідендів за рахунок вкладу в «Приватбанку».

Дружина Юрія Турковця схоже роботу з 2014 року не міняла і досі працює на ТОВ «ВІО-Захід», яке займається ковбасними виробами. Заробітна плата в жінки невелика, так за 2014 рік вона отримала всього 16,2 тисячі гривень, а у 2016-му — всього 18,6 тисячі. Тож в середньому щомісяця Юрій Турковець отримує понад 8,1 тисячі гривень зарплатні, а його дружина — 1550 гривень.

З нерухомості у 2014 році Юрій Турковець задекларував лише земельну ділянку на 175 квадратних метрів у селі Ратнів Луцького району та квартиру у Луцьку на 50 метрів квадратних. Житло чоловіку у 2005 році подарували батьки. Також він повідомляв, що має в банку 20 000 гривень заощаджень. Жодного іншого майна у сім’ї станом на 2014 рік не було.

Та вже у 2016 році статки родини Турковець дещо збільшились. Зокрема, начальник сектору кримінальної поліції у 2015 році згадав у декларації ще одну земельну ділянку, площею 12 соток у селі Вигуричі Луцького району. Право власності Юрій Турковець отримав на неї ще у 2006 році. Однак, чомусь у попередній декларації він її не вказував.

Тим не менше, маючи майже 30 тисяч гривень на банківському рахунку, Юрій Турковець взяв 100 000 гривень кредиту, який допоміг йому оформити молодший брат-бізнесмен Олександр Турковець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рожков ТИ Ж АТЕСТАТОР Х..нов як ДОПУСТИВ????
Відповісти
Останні новини
Назвали прізвище поліцейського, який погорів на 1000 доларів хабара
17 травень, 2017, 10:47