На Волині – один із найбільших лісових розсадників України

На Волині – один із найбільших лісових розсадників України
На базі державного підприємства «Ратнівське лісомисливське господарство» на Волині діє один із найбільших в Україні теплично-розсадницький комплекс.

Про це повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Цієї весни лісове насіння там посіяли на площі 2,1 га. Із них у 18 теплицях – насіння сосни звичайної, в одній теплиці – насіння вільхи, у двох – берези повислої, також ялини, дуба звичайного.

У теплично-розсадницькому комплексі також вирощують модрину, різні чагарникові породи, декоративний посадковий матеріал.

Загалом цього року тут планують виростити понад 6 мільйонів сіянців, які під час лісокультурної кампанії-2018 «мігрують» у різні куточки нашої області.

Інженер з лісових культур ДП «Ратнівське ЛМГ» Володимир Михалевич зазначає, що тепер головне – забезпечити належний догляд за сіянцями. Над цим і працюватимуть тут найближчим часом. Тим більше, що не за горами вже перша прополка.
Варто зазначити, що вирощення лісових культур потребує не менше затрат часу, коштів і людської праці, ніж сільськогосподарських.

А зважаючи на те, що об’єми у Ратнівському розсаднику чималі (навесні саме цей комплекс забезпечує посадматеріалом значну частину державних лісогосподарських підприємств Волині і є одним із найбільших в Україні), то роботи вистачає на цілий рік. Навесні і влітку – працівникам особливо «спекотно».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліс, Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині – один із найбільших лісових розсадників України
17 травень, 2017, 20:32