Волиняни масово шукають однофамільців через інтернет

Волиняни масово шукають однофамільців через інтернет
У волинян викликав ажіотаж інтернет-ресурс «Рідні», який вказує кількість людей в Україні із певним прізвищем, а також географію їхнього поширення на інтерактивній мапі.

Про це повідомляє Волинська правда.

Для того, аби дізнатися, скільки людей із вашим прізвищем проживає в Україні та на яких територіях, достатньо лише ввести його у рядок пошуку на сайті «Рідні». Результат покаже кількість людей, а також населені пункти, де їх проживає найбільше. Окрім того, система пропонує схожі прізвища.

Для прикладу, в Україні нараховується 26 754 людей з прізвищем Кононенко. Найбільше з них проживає в містах Київ (2246), Харків (1119) та Дніпропетровськ (674). Натомість людей із прізвищем Набойчик в Україні лише 36 і усі вони мають стосунок виключно до Любешівського району, що на Волині.

Відомо, що базу наповнювали з різних відкритих джерел даних за 2003 – 2015 роки й вона пройшли декількаразову звірку.

«Технології для цієї карти обирались найпростіші (Yii framework), найдоступніші (opensource, OpenStreetMap), тому, насправді, своїм колегам з IT-галузі я би посоромився показувати цей грубий драфт, не зважаючи на те, що ним скористалися вже 120 000 українців по всьому світу. Зате карта виконує свою функцію для пошуку родових гнізд. Залишилось лише додати декілька цікавих фільтрів і сортувань. Зараз я з гордістю можу заявити, що у нас зібралася найсильніша в Україні команда з 20 фахівців в генеалогії, а також партнери в Польщі та Росії », – написав у дописі на своїй сторінці в Facebook один із розробників сайту, ІТ-підприємець, генеолог В’ячеслав Бутенко.

За його словами, команда має великі плани щодо діяльності, спрямованої на аналіз різних груп прізвищ та окремих регіонів у цьому розрізі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни масово шукають однофамільців через інтернет
18 травень, 2017, 11:13