Виступ хору імені Верьовки в Луцьку перетворили на «закарпатський філіал»

Виступ хору імені Верьовки в Луцьку перетворили на «закарпатський філіал»
Концерт Національного хору імені Верьовки у Луцьку перетворили у «філіал Закарпатського хору».

Про це у Facebook написав художній керівник Волинського народного хору Олександр Стадник.

Він вирішив за допомогою соціальної мережі поставити «декілька чисто професійних питань» до керівництва хору імені Верьовки.

«Чому в концерті національного українського колективу 90 відсотків програми побудовано на закарпатській, з вкрапленнями прикарпатської музичної та хореографічної лексики? Якщо в репертуарі є ще декілька концертних програм, побудованих на музичному матеріалі Волині, Поділля, Полісся, чи просто центральної та південно-східної України, тоді я питання знімаю, а якщо ні (а я знаю це напевно), то тоді не можна перетворювати національний колектив в філіал Закарпатського хору», - пише Стадник.

Він продовжив: «Чи можна називати «новою», та ще й під такою дивною, як для концерту назвою «Чужому навчайтесь і свого не цурайтесь» концертну програму в якій майже 100 відсотків пісень я знаю у виконанні колективу ще зі свого дитинства, яке припало на 70-ті роки?».

Зі слів Стадника, іноді виникало відчуття присутності на звіті якогось величезного клубу, коли здавалося, що наступним номером має бути якась естрадна пісенька у виконанні дівчинки років 15 під фонограму.

«Чи можливо, щоб художній керівник не грав на «Ямасі» (чи що там було), а артисти не брали в руки мікрофони і чи можливо так побудувати концерт, щоб він не розтягнувся на дві з половиною години без перерви?» - поцікавився насамкінець він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Виступ хору імені Верьовки в Луцьку перетворили на «закарпатський філіал»
18 травень, 2017, 12:37