Директор луцької «Ласки» розповіла, на що витрачали гроші з бюджету

Директор луцької «Ласки» розповіла, на що витрачали гроші з бюджету
Луцькі депутати назвали звіт директора комунального підприємства «Ласка» Богдани Новарчук неповним, адже в ньому не представили важливих фінансових показників.

Про це йшлося 18 травня під час засідання бюджетної комісії.

Новарчук розпочала із озвучення послуг, які щодня здійснює КП «Ласка». Натомість депутатів цікавила саме фінансова сторона питання.

За її словами, підприємство витрачаємо кошти на такі поточні витрати: лікування, вакцини, відра, рукавиці, ремонт вольєрів та закупівля дров, тирси, соломи, продукти довезення, шприци та нічні виклики. Мовляв, на це витрачають кошти зароблені підприємством. Або ж кошти громадської організації «Волинське товариство захисту тварин».

«Цей місяць виживаємо як можемо», - скаржилася Новарчук. Мовляв, підприємство отримує чимало речей безоплатно та таким чином ще й економить кошти. Окрім того за грантове фінансування купили морозильну камеру за 100 тисяч, обладнали операційну на 130 тисяч гривень та 260 тисяч гривень витратили на автомобіль.

Обранці громади ж цікавилися коштами, які має виділити Міністерство екології на будівництво притулку. Адже з бюджету міста минулоріч на це виділили 800 тисяч гривень, а ще близько 8 мільйонів має виділити міністерство.

Новарчук повідомила, що вартість притулку зросла із 8 мільйонів до 12,5 мільйонів. Гроші міністерство має виділити до кінця року, і це буде сума обсягом 2 мільйони гривень.

«Вони можуть фінансувати його багато років, але вони мусять дофінансувати», - зауважила вона. Депутати запитали, чому цих сум не подали у фінансовому звіті. Новарчук пояснила, що кошти йдуть не безпосередньо на КП, а через міськвиконком, тому цих цифр і не подали депутатам.

Також посадовець додала, що громадська організація «Волинське товариство захисту тварин» «в особі голови», тобто самої Новарчук, купувала за особисті кошти необхідні для підприємства речі та передавала на потреби КП. Щодо коштів від людей, яким надавали послуги забираючи собак, кошти вони нібито давали у скриньку.

«Я до цієї скриньки» не торкалася», - мовила вона.

Депутат Борис Смаль поцікавився щодо сум, на які ГО передавало засоби для підприємства. Адже у поданому Новарчук звіті вказували суми обсягом, наприклад, 20 тисяч гривень та 170 тисяч гривень.

Тому депутат уточнив, чи це дійсно власні кошти директора підприємства. «Мої особисті або тих людей, яких я просила», - сказала Новарчук.

Зрештою депутати зауважили, що звіт поданий директоркою «Ласки», неналежний, адже не відображає «повної картини». Оскільки є факт, що КП співпрацювало з громадською організацією, діяльність якої є публічною, на наступне засідання комісії попросять фінансовий звіт організації за 2016 рік.

Наприкінці голова комісії Павло Данильчук уточнив, чи не планує бува Новарчук звільнятися. «На даний момент ні», - відповіла та.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Директор луцької «Ласки» розповіла, на що витрачали гроші з бюджету
18 травень, 2017, 13:22