Волиньрада виділить майже 1,8 мільйона на ковельську поліклініку

Волиньрада виділить майже 1,8 мільйона на ковельську поліклініку
Понад 20 колишніх працівників Ковельскої вузлової лікарні приїхали на засідання майнової комісії Волиньради. Ці люди мають намір працювати в комунальному закладі «Ковельська обласна поліклініка».

Про це повідомили у прес-службі облради.

Нагадаємо, облрада реорганізувала вузлову лікарню у Ковельську поліклініку. Цей комунальний заклад є правонаступником всіх майнових і не майнових прав і обов’язків лікарні. Разом з тим, попередніми рішеннями ради на базі вузлової лікарні, окрім поліклініки утворено ще один заклад - обласний хоспіс. Люди, які мають намір працювати в поліклініці, нарікають, що управління охорони здоров'я ОДА не сприяє в тому, щоб їхній заклад запрацював. В той же час, хоспісу надається підтримка посадовців.

Виявилося, що для повноцінної роботи поліклініки до кінця цього року потрібно 1,76 мільйона гривень. Між тим, директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк заявляє, що фінансувати новостворену Ковельську поліклініку з обласного бюджету напряму не можна. Адже вона не є медичним закладом третинного рівня, а, відтак, не виконуватиме функцій медичного закладу обласного значення.

Медики категорично не хочуть погоджуватися з цим і вимагають, аби обласний бюджет фінансував їх.

На позитивному рішенні обласної ради наполягали депутат Сергій Слабенко, який представляє інтереси Ковеля, а також низка політиків та громадських активістів з міста залізничників.

Після доволі емоційного обміну думками комісія підтримала пропозицію Святослава Кравчука та Віктора Радчука. Рекомендовано бюджетній комісії при внесенні змін до обласного бюджету передбачити цільову субвенцію Ковелю для фінансування КЗ «Ковельська поліклініка».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиньрада виділить майже 1,8 мільйона на ковельську поліклініку
18 травень, 2017, 19:17