Луцьку вчительку нагородили премією

Луцьку вчительку нагородили премією
Учительку Волинського ліцею-інтернату Надію Кратік нагороджено премією благодійного Фонду Ігоря Гузя «Прибужжя».

Днями, в Києві у Національному драматичному театрі імені Івана Франка, відбулася урочиста церемонія закриття XVII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, - інформує прес-служба народного депутата України.

Під час заходу переможцям, призерам мовного марафону та їх наставникам-вчителям вручили премії і збірки книг за їхні досягнення в патріотичному турнірі на загальнодержавному рівні.

«Наші ліцеїсти беруть активну участь у конкурсі імені Петра Яцика. Вони спочатку пишуть роботи тут, в ліцеї, тоді, переможці борються за першість на обласному етапі. У нас цього року було декілька призових місць на обласному рівні, а взагалі наш ліцей щороку бере активну участь. Готувалися до мовного конкурсу на додаткових заняттях у позаурочний час», - зазначила вона.

За її словами, аби обрати учасників для такого конкурсу, дуже уважно придивляється до дітей, адже «для цього потрібно знайти справді активних та творчих дітей», - вважає вона. Ще один важливий момент – допомога та підтримка дітей, щоб вони могли повірити в свої сили і показати це в результаті.

«Наступного року будемо знову брати участь і в міському, і, сподіваюся, в обласному і всеукраїнському етапах! Дякую Ігорю Володимировичу за оцінку вчительської праці!» - зазначила Надія Кратік.

До слова, мета конкурсу імені Петра Яцика - утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до рідної культури і традицій.

Команда нардепа Ігоря Гузя вітає учасників та переможців із завершенням конкурсу та бажає й надалі плекати та передавати свої знання української мови нашому юному поколінню.

Довідково:
Петро́ Я́цик — канадський підприємець українського походження, меценат і філантроп, відомий своїм вагомим вкладом у фінансування українознавства на Заході та в Україні. Конкурс знавців української мови імені Петра Яцика – міжнародний конкурс, головною метою якого є утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу. За ухвалою Ліги українських меценатів, конкурсу надано ім'я Петра Яцика, а його дочка Любов - є почесним головою конкурсу. За останні роки кількість учасників конкурсу сягала 5 млн людей з-понад 20 країн світу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьку вчительку нагородили премією
19 травень, 2017, 10:14