Чоловік відсидить 6 років в тюрмі, бо вкрав у луцького священика гроші

Чоловік відсидить 6 років в тюрмі, бо вкрав у луцького священика гроші
У Луцьку засудили чоловіка, який поцупив з території садиби Кафедерального собору Святої Трійці шкіряну куртку та сумку одного зі священослужителів.

Зокрема, напередодні Великодня, зловмисник проник до ризниці — службового приміщення, що розташоване у вівтарній частині собору, куди вхід дозволено лише святослужителям, - пише Волинське агентство розслідувань.

Злодій викрав чоловічу шкірянку вартістю 4,1 тисячі гривень, у кишенях якої зберігались особисті кошти священика: 3000 гривень, 100 євро, 500 доларів. Також він захопив і чоловічу шкіряну сумку, у якій знаходились український та закордонний паспорти, трудова книжка, військовий квиток, 2 100 гривень, телефон, записник, дисконтні та банківські карти, 17 іконок і картки на пальне. Загалом у протодиякона-священослужителя кафедрального собору Святої Трійці викрали майна на загальну суму 26 749 гривень.

Зловмисник визнав свою вину, але не погодився з кваліфікацією «крадіжка з проникненням». Як він пояснив судді Василю Ковальчуку, у той день він прийшов до керівництва собору влаштовуватись на роботу, а місцеві різноробочі показали йому на двері, мовляв, саме туди потрібно заходити. Однак, у ризниці він нікого не знайшов, та побачив шафу з особистими речами священиків, яка була незачинена ключем. Тож, крадій вирішив не втрачати нагоду і поцупив шкіряну куртку з сумкою протодиякона. Його особу вдалось встановити завдяки відео з камер спостереження, розташованих на території собору.

Попри те, що крадіжку чоловік скоїв ще 29 квітня минулого року, вирок йому оголосили лише у травні 2017-го.

Таким чином, чоловіка визнали винним у вчиненні крадіжки і засудили до позбавлення волі строком на 5 років. Проте, з огляду нате, що крадій вже мав частково невідбуте покарання, то загалом йому доведеться відсидіти усі 6 років за ґратами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чоловік відсидить 6 років в тюрмі, бо вкрав у луцького священика гроші
19 травень, 2017, 13:47