Лучанка про Мексику: долар по 8 і «смертельне» фото

Лучанка про Мексику: долар по 8 і «смертельне» фото
Відпочинок – це неодмінно пізнання культури країни або міста. Поїздка ж у Мексику запам'ятається дикими танцями, колоритними співами, та звісно ж, текілою. За що помирали спортсмени плем'я майя, чому за 1 долар можна відчути усі барви світу та як реагували мексиканці на пісню «Вчителька» гурту «ТІК»?

Про все найцікавіше і найяскравіше розповіла мандрівниця - Анастасія Токарська в постійній рубриці «Нотатки мандрівника».

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ НОТАТОК МАНДРІВНИКІВ

ТАКОЖ ПІДПИШІТЬСЯ НА СТОРІНКУ РУБРИКИ В FACEBOOK


В більшість країн я їздила з батьками. Цього разу ми зібралися до Мексики на мій День народження. Я дуже просила: «хочу на море!». Насправді, це найкращий подарунок. Перебували на клаптику Латинської Америки - Мексики приблизно 2 тижні.

Коли прилітаєш туди, розумієш, що це зовсім не подібне на європейський відпочинок. Жодні курорти, навіть азійські, не зрівняються з мексиканським колоритом та культурою. А Туреччина геть не потрапить в цей список.

В будь-якому разі мексиканці напрочуд позитивні. Сидиш собі в кафе й спостерігаєш, як обидва офіціанти сваряться. Тоді розумієш «нічогенький такий серіал! Добре, що є поїсти». В Мексиці ви знайдете, що подивитися та чому подивуватися, а зрештою збагнути «які в нас розумні та виховані люди». Це можна порівняти навіть на рівні обслуговування, приміром офіціантів. Якось вранці сиджу в кафе і замовляю, наприклад, негазовану воду без льоду.

Таке прохання я повинна проговорити тричі. Вперше він приносить тобі негазовану з льодом, потім газовану без льоду, а трошки згодом – те, що замовляла спочатку.

Невимовно голубе море. Такого насиченої барви води ще ніде не бачила. Ось валяєшся собі на пісочку, на тебе накочуються не лише хвилі, а й сильний вітер, тому що там Мексиканська затока. І гадаєш, мовляв аби сюди для абсолютного блаженства чайок. Їх зрідка побачиш, але вони є.

Однак найбільше вражає сила-силенна пеліканів. Точнісінько, як в зоопарку. Я споглядаю, як вони пірнають в пошуках риби. Це невимовно чудо!

Мабуть, всі дивилися серіал «Санта Барбара». Якщо пригадати, там є арки в будівлях. Тобто мексиканський кінематограф та життя досить тісто переплітаються. Ще вони ревно бережуть свої традиції, а не менш важливим предметом гордості вбачають у традиційній мексиканській кухні. Так, країна розвинута, однак чим далі їдеш від туристичної зони, тим більше спостерігаєш справжню «розкіш» тамтешньої цивілізації.

Росіяни псують релакс. Зовсім не багато зустріли українців та росіян. Напевно, й тому ми обрали цю країну. Тому що, коли їдуть росіяни, відразу курорт псується. До тебе кажуть «прівєт» і все. Можна туди не повертатися. Наші сусіди дуже вже люблять дивитися поглядом на кшталт «Ай, приїхали знову бандерівці. Хто вони такі». А ми ще ті патріоти.

Наприкінці відпочинку в одному із закладів ми почули «русскую речь» і в мить попросили солов'їною «Принесіть будь ласка чаю!». Ясна річ, що росіяни почувши це, ставилися ще з більшою пересторогою.

ЧИТАТИ СТАТТЮ ПОВНІСТЮ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.