Луцькі підприємці за оренду платять справно, але сидять без тепла і ремонту

Луцькі підприємці за оренду платять справно, але сидять без тепла і ремонту
Без тепла, без ремонту, а скоро і без світла можуть залишитися підприємці, які орендують приміщення Будинку побуту, що біля торгового центру Гостинець у Луцьку.

Про це йшлося в сюжеті телеканалу Аверс 15 листопада.

Комунальні послуги їм не надають через заборгованість, однак люди переконують: гроші вони сплачують вчасно, вся затримка – за орендодавцем. Ті ж у свою чергу кажуть, що зі свого боку роблять усе, що можуть.

Лариса Матрахова вже більше 10 років орендує у Будинку побуту на проспекті Соборності, 11а приміщення для перукарні. Таких, як вона тут багато. Люди кажуть: проблеми з орендодавцями, а саме з ДКП Молодість, у них бувають часто.

«Дах протікає, опалення нема. Ще й світло нам виключать. А ми ж – перукарня. Без світла, без води, без тепла – це взагалі не робота. Дуже важка у нас ситуація», – каже вона.

Як пояснили в обленерго, за електропостачання Будинок побуту має заборгованість у розмірі 12 тисяч гривень. Хоча орендарі запевняють, що за все сплачують вчасно.

За словами директора ДКП Молодість Олександра Ковальського, підприємство справді має борги, які лишилися ще від попередніх власників, тому погасити їх важко.

«Коли два роки тому я прийшов на це підприємство, то на підприємстві вже існував борг перед міською радою у розмірі 340 тисяч гривень. Ми з міською радою досягли домовленості, заключили мирову угоду про погашення цього боргу поступово. Зрештою було прийнято рішення про ліквідацію ДКП Молодість. Вірніше не про ліквідацію, а про те, що необхідно прийняти проект рішення про ліквідацію ДКП», – розповів він.

Разом із цим, зі слів Олександра Ковальського, в угоді зазначалося, що 70% надходжень від оренди приміщень ДКП Молодість повинне сплачувати у міську казну. А далі прийняли рішення передати Будинок побуту на баланс жеків, хоча ті неохоче взялися виконувати рішення депутатів.

«Жеки не зацікавлені в цих будинках, бо вони є збитковими. Велика площа віддається за одну гривню. Багато підприємців платять пільгову ціну. І прибутків там майже немає. Тому жеки і не зацікавлені, щоб взяти цей тягар на себе», – каже він.

Фактично через це і бідкаються орендарі. І хоча вони платять за приміщення вчасно, гроші не надходять за призначенням, а скеровуються на погашення заборгованості, каже Олександр Ковальський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну Ковальський самий розумний,як і Байцим,а всі до нього були дурними.
Відповісти
Останні новини
Луцькі підприємці за оренду платять справно, але сидять без тепла і ремонту
19 листопад, 2012, 16:20