У «Луцьктеплі» написали лист Гройсману: питають, коли дадуть гроші

У «Луцьктеплі» написали лист Гройсману: питають, коли дадуть гроші
У ДКП «Луцьктепло» відбулася конференція. На ній адміністрація відзвітувалася перед колективом за роботу в 2016-му році та прийняли новий колективний договір.

У новому документі, що регламентує відносини між керівництвом та трудовим колективом, з’явився розділ «Гендерна політика», - повідомили у прес-службі підприємства.

У ньому, зокрема, йдеться: «відносини між роботодавцем і працівниками, а також між працівниками підприємства будуються на засадах ґендерної рівності та недопущення будь-яких дискримінаційних дій».

Тут обумовлено, що в колективі мають дбати за «створення умов праці, які дозволять жінкам і чоловікам здійснювати трудову діяльність на рівній основі… рівну оплату праці жінок і чоловіків при однаковій кваліфікації та однакових умовах праці».

У колективі вживатимуть заходів, спрямованих на формування гендерної культури. За дотриманням цих вимог стежитиме уповноважений з гендерних питань.

Також під час конференції обговорили фінансовий стан підприємства, який зараз бажає кращого. Головна причина – держава цього року не повернула Луцьктеплу жодної копійки пільг та субсидій. А це –123 мільйони гривень.

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, який взяв участь у зборах колективу, запевнив, що міська влада підтримуватиме підприємство та всіляко сприятиме, аби держава виплатила заборгованість.

На конференції також було прийняте звернення колективу ДКП «Луцьктепло» до Прем’єр-міністра України, Кабінету Міністрів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з приводу фінансово-економічного стану підприємства.

Публікуємо тест Звернення без змін.

Колектив найбільшого теплопостачального підприємства міста, ДКП «Луцьктепло», вкрай стурбований фінансово-економічною ситуацією, що склалася в результаті тривалого невідшкодування державою субсидій та пільг, наданих споживачам послуг теплопостачання.

У той час, коли мешканці міста у поточному році забезпечили розрахунки за послуги з теплопостачання на рівні понад 103%, заборгованість державного бюджету по невідшкодованих пільгах та субсидіях станом на 01.05.2017 року склала уже понад 123 млн.грн. Тобто, за послуги, надані з січня по березень підприємство не отримало від держави жодної копійки, та відповідно не мало змоги скористатись часткою тарифу, належною для забезпечення життєдіяльності підприємства.

Відсутність бюджетного відшкодування вартості наданих послуг у свою чергу спричиняє ріст заборгованості комунального підприємства перед постачальниками енергоносіїв та додаткові витрати на сплату штрафних санкцій.

Внаслідок описаного вище, після вкрай напруженого опалювального сезону, різкого підвищення вартості енергоносіїв та відповідно тарифів на теплопостачання, колектив підприємства вкотре вимушений звертатись до Луцької міської ради за фінансовою підтримкою, що викликає у місцевої громади щонайменше збентеження.

Ми, численний колектив Державного комунального підприємства «Луцьктепло», з метою своєчасної та якісної підготовки до наступного опалювального сезону, виконанню інвестиційних програм із встановлення приладів обліку теплової енергії у житловому фонді міста, своєчасної виплати заробітної плати звертаємось до Вас з переконливим проханням невідкладно:

- вирішити питання термінового погашення заборгованості держави по наданих населенню пільгах та субсидіях;

- на міжопалювальний період призупинити дію постанови Кабінету Міністрів України від 18 червня 2014 року №217.

Колектив ДКП «Луцьктепло» сподівається, що й інші комунальні підприємства також звернуться письмово до органів влади, аби вирішити наболіле питання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У «Луцьктеплі» написали лист Гройсману: питають, коли дадуть гроші
20 травень, 2017, 15:36