Україна ввела мито на російський шоколад

Україна ввела мито на російський шоколад
Комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про застосування антидемпінгового мита проти шоколаду з Російської Федерації.

Рішення комісії вже опубліковано у виданні "Урядовий кур'єр", - пмише Корреспондент.

Ставка антидемпінгового мита складе 31,33%, вона діятиме п'ять років. Рішення комісії набуде чинності через 30 днів після опублікування.

Комісія зробила позитивний висновок про наявність у період розслідування (2015 рік) демпінгового імпорту в Україну деяких видів шоколаду та інших готових харчових продуктів із вмістом какао походженням з РФ і обґрунтованості методу, на підставі якого було визначено демпінгову маржу.

Комісія також виявила істотну шкоду, завдану національному товаровиробнику, що підтверджується погіршенням соціально-економічних показників національного товаровиробника протягом періоду дослідження (2013-2015 роки).

Зокрема, скоротилися обсяги виробництва (на 7,63%), знизилися обсяги продажів на внутрішньому ринку України (на 20,85%), відбулося значне погіршення фінансових результатів від продажу товару на внутрішньому ринку України (на 63,36%), зменшилася рентабельність реалізації продукції на внутрішньому ринку (на 26,42%), скоротилося використання виробничих потужностей (на 6,07%), зросли залишки на складах (на 23,77%), відбулося скорочення кількості працівників, зайнятих у виробництві товару (на 11,06%), тощо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Україна ввела мито на російський шоколад
21 травень, 2017, 09:40