Собчак розкритикували за заяву про блокування соцмереж в Україні

Собчак розкритикували за заяву про блокування соцмереж в Україні
Російська журналістка Ксенія Собчак записала відеозвернення до президента України Петра Порошенка, в якому розкритикувала главу української держави за указ заблокувати російські соцмережі.

Звернення опубліковано на телеканалі "Дождь".

"Історичний досвід свідчить, що всі, хто кидав війну соцмережам, програвали... Воювати з соцмережами і мемасіками може лише політичний самогубець. Ви один, а в цих соціальних мережах сидить половина вашого народу, який славиться своєю непокорою і гумором", - заявила Собчак.

За словами журналістки, завдяки російським соцмережам "український народ зміг здійснити Революцію гідності і створити добровольчі батальйони".

Собчак також зазначила, що указ Порошенка "тільки додав свіжого матеріалу для російського пропагандиста Дмитра Кисельова", крім того, за її словами, український президент додав собі ворогів серед лояльних до того громадян.

"Своїм указом ви згуртували міжнародних правозахисників, батальйон "Азов" і росіян, що співчували вам, які в один день оголосили вас ворогом свободи слова", - вважає Собчак.

Журналістка вважає, що через заборону російських соцмереж, а ще через заборону Юлії Самойловій впустити в Україну на "Євробачення", з Порошенком не захочуть спілкуватися лідери країн Євросоюзу.

"Коли Вам знадобиться зателефонувати якому-небудь європейському лідеру, він запитає про вас коротку довідку. А там буде написано - це той, хто не пустив російську співачку-інваліда на Євробачення і заборонив соцмережі. І Меркель або Макрон попросять секретаря - передайте, щоб передзвонив пізніше. А краще ніколи", - заявила телеведуча.



Нагадаємо, 15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо низки російських компаній. За інформацією, що міститься у додатку до рішення РНБО, пропонується терміном на три роки 

Порошенко підписав указ про санкції проти "Яндекс" і "ВКонтакте"
заблокувати активи російських сайтів "ВКонтакте", "Одноклассники", "Мейл.ру" та "Яндекс" та заборонити інтернет-провайдерам надавати доступ до вказаних ресурсів. 

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Круто написала. Правда 100% Я за Порошенка і всі друзі з контактів не підтримують Порошенко
Відповісти
Останні новини
Собчак розкритикували за заяву про блокування соцмереж в Україні
22 травень, 2017, 06:52