У Ковелі говорили про закриття ветсанзаводу

У Ковелі  говорили про закриття ветсанзаводу
Поблизу ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» відбулася зустріч мешканців мікрорайону «другий Ковель» з депутатом Верховної Ради України Степаном Івахівим, присутніми на якій також були заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, міський голова Олег Кіндер та його заступник Андрій Товстига.

Ковельчанам повідомили, що урядом затверджено рішення про остаточну ліквідацію цієї філії. За словами народного депутата, 17 мільйонів гривень виділяються на Волинську область, щоб «закрити» питання по ветсанзаводу, - пише Район.Ковель.

Гроші розраховані на ліквідацію відходів, рекультивацію земель, проведення централізованого водопостачання і каналізації. За кошти з резервного фонду тут мають збудувати дорогу.

«На інші ветсанзаводи вивезти відходи нас не пускають. Причина? Я не хочу заходити в політику, але деякі політичні сили і політики, які замість того, щоб щось робити, тільки язиком балакають, розповсюдили інформацію на інші підприємства, листівки про те, щоб машини з волинськими номерами не пускати. І машини з волинськими номерами блокують, тобто ми не можемо туди вивезти, бо ніби вони везуть чуму і таке інше», – заявив Степан Івахів.

Народний депутат сказав, що частину відходів будуть компостувати в бетонні ємкості очисних споруд колишнього крохмального заводу, частину – спалювати, а решту – вивезуть на Поворський авіаційний полігон. Військові мають визначити місця під захоронення. На ветсанзавод вже привезли обіцяний Степаном Івахівим котел для спалювання.

«У вівторок приїде власник заводу, який виробляє ці котли, заллють масло і практично котел запустять», – проінформував міський голова Олег Кіндер.

«За тиждень ми це питання поетапно закриємо «під нуль» і цього заводу не буде», – запевнив Степан Івахів.

Місцеві жителі почали дорікати міському голові, що той нібито ховається від громади.

Потім нардеп поїхав разом із громадськими активістами до водосховища, де готується земля під забудову, і де вже збудовані приватні будинки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі говорили про закриття ветсанзаводу
22 травень, 2017, 10:05