Полковник поліції у Луцьку за «калим» відбувся легким переляком

Полковник поліції у Луцьку за «калим» відбувся легким переляком
Старший слідчий Луцького відділу поліції Олександр Карпук за отримані 1200 доларів хабара обійшовся мінімальним штрафом.

Про це пише Волинське агентство розслідувань з посиланням на власні джерела.

Затримавши Олександра Карпука саме під час одержання «калиму» 1000 доларів, його справу перекваліфікували з статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) на передбачену частиною 2 статті 369-2 Кримінального Кодексу України (зловживання впливом). Таким чином, будучи службовою особою і працівником правоохоронних органів, його адвокатам вдалося домовитися зі слідством та прокуратурою про пом’якшення міри відповідальності.

«В результаті суд дав Олександру Карпуку всього лише 1500 неоподаткованихї мінімумів штрафу, а це — всього 25,5 тисячі гривень. Цікаво виходить — взяв більше 30 тисяч, а сплатить штраф набагато менший», – цитує видання співрозмовника у правоохоронних органах.

Нагадаємо, що працівники СБУ та Управління внутрішньої безпеки Нацполіції 22 березня затримали при одержанні неправомірної вигоди обсягом 1000 доларів (та 200 доларів попередньо отриманого хабара) старшого слідчого слідчого відділу Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області Олександра Карпука. Проти слідчого відкрили кримінальне провадження і вже 23 березня його посадили під домашній арешт та відсторонили від посади.

З’ясувалося, що правоохоронець систематично вимагав та одержував від волинянина грошову винагороду за сприяння його інтересам.

Також суд наклав арешт на вилучені під час затримання та обшуку у службовому кабінеті поліцейського кошти: 2300 доларів, 214 гривень, два мобільні телефони, службове посвідчення поліції, посвідчення учасника бойових дій та інше майно.

Олександр Карпук в поліції працював вже багато років і свого часу він очолював слідчий відділ Луцького районного відділення УМВС у Волинській області, згодом працював першим заступником начальника – начальником слідчого відділу Луцького міського відділу міліції. У 2016 році Олександр Карпук пройшов атестацію, однак його вирішили понизити на посаді. Наразі він ще має спеціальне звання полковника поліції, а також за нез’ясованих обставин — отримав посвідчення учасника бойових дій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка ціна совісті слідчих,прокурорів,суддів?Cволота.
Відповісти
Це ще раз показує,що все продажне,прокуратура,мінти,судді.
Відповісти
А дядько за мішок пшениці може сісти...
Відповісти
Отакє в нас .... працює в Луцьку в поліції, а його щей покривають, штрафи меньші за хабар дають...а ви Українці живіть за законами...не країна, а цирк....
Відповісти
Не людина.а падлюка.Той.хто мав "щастя" спілкуватися з карпуком не забуде цю наглючу .хамовиту пику.
Відповісти
Ця падлюка все життя брала хабарі .рішала.розвів середовище хабарників .слідчого демедюка Андрія свого земляка підставив.
Відповісти
ГАНЬБА!!!
Про яку розбудову країни ми говоримо... як таке твориться.. Цирк...
Відповісти
Останні новини
Полковник поліції у Луцьку за «калим» відбувся легким переляком
22 травень, 2017, 12:17