У Ковелі вшанували загиблих під Волновахою

У Ковелі вшанували загиблих під Волновахою
У Ковелі відбулися поминальні заходи з нагоди третіх роковин Волноваської трагедії.

Тоді на Донеччині бойовики розстріляли бійців 51-ї механізованої бригади, загинули 18 військовослужбовців. Більшість з яких – волиняни. Біля Волновахи обірвалось життя ковельчанина Олександра Артемука.

Сержант Олександр Іванович Артемук — один із тих, хто у перші дні оголошення мобілізації пішов до військкомату. І вже незабаром отримав повістку. Троє неповнолітніх дітей, мабуть, могли б стати причиною для того, аби не йти до лав Збройних сил України. Рідні пригадують його слова: «Якщо я не піду, ви ж самі мене поважати не будете».

Народився й виріс у Ковелі, закінчив загальноосвітню школу № 2, згодом — професійно-технічне училище № 5. Пішов в армію. Строкову службу проходив у Севастополі.

У званні сержанта повернувся додому і став облаштовувати власне життя. Працював водієм, займався приватним бізнесом. Створив чудову сім’ю. Щасливе життя родини обірвала звістка про напад терористів на блокпост 51-ї механізованої бригади, в якій служив Олександр. Він загинув 22 травня. Йому було лише 36 років.

Указом Президента України від 04.06.2015 року Олександр Артемук нагороджений медаллю «Зихиснику Вітчизни» (посмертно).

На меморіалі Слави, де встановлено стелу пам’яті на честь загиблих учасників АТО, сьогодні прийшли їх рідні, представники міської та районної влади, військові побратими, молодь, духовенство, аби згадати всіх поіменно та вшанувати пам'ять тих, хто віддав своє життя за єдину, незалежну Україну, за мир на рідній землі.

Ковельчани хвилиною мовчання вшанували пам’ять хлопців, яких сьогодні немає серед нас.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі вшанували загиблих під Волновахою
22 травень, 2017, 16:14