Справа підозрюваних у грабежі в Луцьку: постраждалі розповіли, що в них вкрали

Справа підозрюваних у грабежі в Луцьку: постраждалі розповіли, що в них вкрали
В справі Даура Марганії та Вадима Пігалюка допитали потерпілих.

Чергове засідання відбулося у Луцькому міськрайонному суді у понеділок, 22 травня.

В судовому засіданні продовжили допит потерпілих.

Постраждалий Микола Тимощук розповів, що на території шиномонтажу зловмисники викрали бувші у використанні диски для автомобілів. Підприємець оцінив збитки у 40 тисяч гривень.

Чоловік зауважив, що на території шиномонтажу є відеокамери, на яких видно, що до шиномонтажу під'їхали три автомобілі. Опісля зловмисники відрізали світло та розрізали замок. Загалом у Тимощука викрали 24 комплекти дисків без гуми.

Доцент Східноєвропейського національного університету Ігор Ковальчук, який є постраждалим, розповів, що з його квартири викрали коштовності, техніку та документи. За його словами, у ніч на 27 листопада 2016 року, поки він знаходився з дружиною у лікарні, невідомі проникли у його житло та викрали телевізор, ноутбук, парогенератор, праску, документи та 1500 доларів.

До слова, чоловік зауважив, що окрім документів, викрали і кредитку картку дружини.

"Тиждень тому мені зателефонували з банку і сказали, що на картці є борг у 3900 гривень. Кредитні претензій банк висунув тільки зараз", - додав доцент.

Також Ковальчук додав, що з квартири поцупили і столові прибори.

"Я не впевнений у їх провині, бо немає рішення суду. Матеріальні цінності є матеріальними, а моральні ніякими грошима не відшкодуєш", - зазначив чоловік.

На судове засідання прийшла постраждала екс-теща обвинуваченого Даура Марганії Тетяна Руй.

Жінка розповіла, що 19 грудня 2016 року до її житла прийшли поліцейські та колишній зять Марганія. Він заявив, що його дитину б'ють. За словами Руй, поки остання говорила з правоохоронцями, Даур витягнув її за волосся з квартири.

Жінка стверджує, що поки відбувалася шарпанина, Марганія наніс їй удари рукою по тулубу.

"Ніяких претензій до нього не маю. Я не можу зрозуміти, чому він так вчинив. Якщо він прийде до своєї дитини, я його завжди впущу. Бог йому суддя. Те що вони билися і сварилася з моєю донькою - то їхнє. Діло молоде", - заявила жінка.

Постраждала Євгенія Громико розповіла, що з її кабінету зловмисники викрали 120 євро, 286 гривень та епілятор. Жінка зазначила, що крадіжку здійснили у ніч з 22 на 23 грудня 2016 року. За її словами, злодії висвердлили серцевину на зовнішніх дверях та зрізали замок на решітці.

Гроші жінка зберігала у червоному гаманці у шафі, там же лежала сумка із епілятором, який потерпіла хотіла здати у ремонт.

Постраждалий Володимир Кравчук розповів, що у ніч з 13 на 14 січня у його будинку спрацювала сигналізація. На виклик приїхали працівники Державної служби охорони. За його словами, з будинку викрали документи, золоті та срібні прикраси, нотбук та грошові кошти: близько 10 тисяч гривень, 200 доларів та 700 євро.

Представник Благодійного Фонду "Тільки разом" Максим Грицюк розповів, що 27 липня з приміщення, яке орендує фонд викрали ноутбук та відеокамеру. До слова, зловмисники хотіли зняти і телевізор, що був прикріплений до стіни. За його словами, кріплення вдалося лише пошкодити і техніка лишилася на місці. Майно оцінили в 37 тисяч гривень: пошкодження стін, замків та кріплення, а техніку - більше 10 тисяч.

Прокурор Ольга Турчинська зауважила, що на судове засідання з'явилися не усі постраждалі, і тому попросила забезпечити явку потерпілих, яку здійснюватиме прокуратура.

Наступне судове засідання відбудеться у вівторок, 23 травня о 14:30.

Нагадаємо, 24 квітня розпочали розгляд справи по суті підозрюваних Даура Марганії та Вадима Пігалюка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сніміть відєо з банкомата хто знімав гороші.++
Відповісти
Ну ви тоже клоуни - немерено хат з левоим налом в зелені неучтонной а ви діски і редіскі...
Відповісти
максимальні терміни бандюкам, люди мають жити в безпеці!
Відповісти
Останні новини
Справа підозрюваних у грабежі в Луцьку: постраждалі розповіли, що в них вкрали
22 травень, 2017, 23:12