Сморід у Луцьку: на біоетанольний завод чекає експертиза

Сморід у Луцьку: на біоетанольний завод чекає експертиза
Держекоінспекція у Волинській області заявила, що знайшла порушення у діяльності біоетанольного заводу. Тож 22 травня інспекція подала до суду, аби той заборонив підприємству відновити роботу до завершення екологічної експертизи.

Про це 23 травня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології раціонального використання природних ресурсів повідомив очільник інспекції Олександр Ткачук.

За його словами, після звернення ініціативної групи на початку квітня інспекція провела перевірку на біоетанольному заводі.

«Це небезпечний об’єкт, який має пройти експертизу», - зауважив Ткачук.

Тож вчора направили звернення в суд, аби підприємство не змогло працювати до завершення експертизи. Зауважимо, що 22 травня завод з власної ініціативи зупинив роботу та здійснює ряд заходів за власні кошти, аби подолати причини смороду.

Крім того представники заводу проводять відкриту діяльність та готові до співпраці не лише з органами влади, а й громадськими активістами.

Зауважимо, що під час комісії Олександр Ткачук додав, що фекалій та завод – не єдині причини смороду. Мовляв, не варто забувати й про відстійники на Вишкові, які вже давно потребують очистки.

Ткачук зауважив, що споруди «в плачевному стані». Минулоріч екоінспеція дала припис про їх очищення, та досі у цьому напрямі не вчинено жодних дій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сморід у Луцьку: на біоетанольний завод чекає експертиза
23 травень, 2017, 11:36
В Україні стартувало ЗНО
23 травень, 2017, 11:26