Волинські митники обіцяють, що через безвіз черги не збільшаться

Волинські митники обіцяють, що через безвіз черги не збільшаться
Волинські пункти пропуску намагаються максимально автоматизувати, аби забезпечити перетин кордону громадянами після запровадження безвізу.

Про це розповів начальник Волинської митниці Віктор Кривіцький, – пише ВРД НСТКУ.

З його слів, нині триває робота над проектом щодо максимальної автоматизації пункту пропуску «Ягодин».

«Наші прикордонники очікують, що в нас відбудеться збільшення руху на 10-15%, черги не будуть збільшуватися. Ми максимально зацікавлені в тому, щоб пришвидшити процедуру оформлення транспортних засобів, покращити рух на кордоні України. На Волині на 230 км кордону є 2 пункти пропуску. Нам потрібно збільшити пропоскну можливість нашого пункту», – каже Віктор Кривіцький.

Робота над проектом вже майже закінчена, а тому реалізувати його планують до кінця року. Одним із основних завдань пункту пропуску «Ягодин» є наповнення бюджету області, каже Віктор Кривіцький.

Нещодавно у працівників Волинської та Львівської митниць відбулася зустріч з польськими колегами, присвячена питанням функціонування автомобільних пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. Для ритмічності і безперебійної роботи пунктів пропуску та боротьби з чергами українська та польська сторони обговорили запровадження у нашій країні системи попереднього повідомлення.

«По кожному пункту пропуску встановлені певні ліміти, якщо хтось не вкладається у графік, відбувається збільшення черг, – розповіла начальник управління організації митного контролю Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець. З її слів, причини утворення черг на пунктах пропуску різні, і щоб вони не створювалися, необхідна злагоджена робота двох сторін – української і польської.

Пункт пропуску «Ягодин» щодня в одному напрямку пропускає до тисячі легкових автомобілів та до 250 вантажних, загалом – 45% вантажу, який прямує із Європейського Союзу. Волинські митники ставлять перед собою завдання ці показники наростити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Очереди не увеличатся, потому как очереди итак большие. Лучше бы пообещали работать в плане уменьшения очередей
Відповісти
Останні новини
Волинські митники обіцяють, що через безвіз черги не збільшаться
23 травень, 2017, 13:03