На Волині не дійшли гроші до дітей, хворих на цукровий діабет

На Волині не дійшли гроші до дітей, хворих на цукровий діабет
Кошти, які мали спрямувати на потреби дітей, хворих на цукровий діабет, спрямували дорослим із цією ж недугою.

Про це йшлося 23 травня під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення,охорони здоров’я, материнства та дитинства, - повідомили у прес-службі Волиньради.

Депутати розглянули звернення ГО «Об`єднання батьків дітей, хворих на цукровий діабет «Інсулін». Представник ГО Ірина Аксеновська нагадала, що з ініціативи активістів у жовтні минулого року затвердили програму «Цукровий діабет» на 2016-2017 роки, але кошти, на думку громадських активістів, спрямовувалися не за призначенням.

Йдеться про те, що їх виділили для дорослих хворих на цукровий діабет ІІ типу, в той час, коли планувалося спрямувати дітям. «Нам дорікають тим, що держава безкоштовно виділяє інсулін, але щоб його правильно вводити потрібні супутні матеріали, на які ми й просили коштів. Сім'ї, де ростуть діти з діабетом, змушені шукати в своїх бюджетах по три тисячі гривень щомісячно. Питання ми тримаємо на контролі, але невже до цього часу не видно, що програма не працює і кошти не виділені… Це дитяча програма, яка захищає інтереси дітей. Якщо ви не виділяєте коштів дітям, то кому ви їх виділяєте?» - висловила розпач Аксеновська.

Заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Валерій Руцький зазначив, що наразі проводиться перевірка, після чого, управління надасть всі висновки та пояснення.

Депутат Михайло Бегаль висловив припущення, що, оскільки програму готували депутати обласної ради, а не управління, то вона могла бути написана з процедурними порушеннями.

Йому заперечив Вячеслав Рубльов, заявивши, що аналогічна програма успішно працює в Луцьку і фінансується.

Разом з тим, депутати визнали проблему з дефіцитом коштів обласного бюджету на виконання всіх регіональних програм.

Комісія рекомендувала фінансувати програму «Цукровий діабет» на умовах співфінансування з місцевими бюджетами. Управлінню охорони здоров’я ОДА рекомендовано в десятиденний термін надати бюджетній комісії облради пропозиції щодо фінансування програми.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині не дійшли гроші до дітей, хворих на цукровий діабет
23 травень, 2017, 14:52