Львівське сміття будуть переробляти французи

Львівське сміття будуть переробляти французи
Збудувати сміттєпереробний завод в межах обласного центру запропонувала львів`янам французька компанія «Еджіс». Її експерти вважають, що найкраще для цього підходить територія ТЕЦ-2.

Ця ділянка рекомендована з огляду на доступність та наявність інфраструктури, - повідомляє Укрінформ.

«Наші експерти проаналізували також можливість використання ділянок у селах Добряни та Новий Яр сусіднього Яворівського району. Однак, через технічні та екологічні параметри визнали їх непридатними», - зазначив керівник проекту Крістофер Раунд.

Аналіз ділянок французи проводили протягом двох місяців. Також фахівці фірми розробляють проект рекультивації полігону ТПВ у Грибовичах. Ця робота фінансується французьким урядом, тому відповідатиме усім європейським стандартам.

Проект рекультивації розбито на кілька етапів, найбільше уваги приділялось тому, щоб не було подальшого негативного впливу на екологію. Зараз опрацьовується кілька варіантів, враховуючи стабільність полігону, наявність фільтратів, газу тощо.

Роботи в Грибовичах розпочнуться до кінця цього року. Усі процедури відбуватимуться відповідно до правил європейських закупівель, адже мова йде про фінансування іноземними структурами. Новий завод розпочнуть проектувати в серпні, а до кінця року планують провести закупівельні роботи.

Як повідомлялось, 17 березня Львівська міська рада підписала меморандум про співпрацю з французькою компанією «Eджіс» щодо проекту поводження з твердими побутовими відходами, зокрема підготовку комплексної системи поводження з твердими побутовими відходами, включаючи об’єкти збору, переробки, утилізації ТПВ у Львові.

Робота фінансується грантовими коштами в сумі 650 тис. євро від Фонду вивчення та підтримки приватного сектору (FASEP) генерального казначейства Франції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
рагулі здатні продукувати тільки сміття!
Відповісти
дожилися лемкі дуть що їм хтось побудує щоб їхне лайно переродляти , а самі вже мабуть вміють тільки сигарети возити контрабасом
Відповісти
Останні новини
Львівське сміття будуть переробляти французи
23 травень, 2017, 17:30