СБУ перевірить, чи має Палиця подвійне громадянство

СБУ перевірить, чи має Палиця подвійне громадянство
Депутат Верховної Ради Тетяна Чорновол звернулась до голови Служби безпеки України Василя Грицака з проханням перевірити, чи має голова Волинської обласної ради Ігор Палиця подвійне громадянство.

Зокрема, 19 травня народний депутат озвучила депутатський запит з цього приводу, адресувавши його Грицаку, повідомляє Волинське агентство розслідувань.


Так, нардеп у своєму виступі зауважила, що на сьогодні наявність та отримання подвійного громадянства становить пряму небезпеку для Української держави і загрожує національній безпеці нашої країни.

«Попри те, що згідно з Конституцією подвійне громадянство в Україні заборонене, така практика досить поширена, особливо серед високопосадовців. Громадянство для людини зокрема, а посадової особи в тому числі, має принципове значення, оскільки визначає її політичний та соціальний статуси. ЗМІ поширюють все більше інформації про наявність подвійного громадянства у голови Волинської обласної ради Палиці Ігоря Петровича», – заявила у депутатському запиті Тетяна Чорновол.

Нагадаємо, у ЗМІ неодноразово повідомлялось про наявність у лідера партії «УКРОП» та голови Волиньради Ігоря Палиці подвійного громадянства. Мова йде про можливу наявність паспорта громадянина Швейцарії, де фактично живе Ігор Палиця та його сім’я.

Таким чином, нардеп звернулась до голови СБУ Василя Грицака з проханням перевірити зазначену інформацію та надати відповідь.

Тож вже 19 травня Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав та скерував відповідний запит нардепа Тетяни Чорновол до СБУ. Також, він просив надати відповідь автору запиту та Верховній Раді України встановлений законодавством термін — 15 днів.

Варто зауважити, що завтра до Луцька завітає Президент України Петро Порошенко, для якого питання подвійного громадянства є принципово критичним. Нагадаємо, 29 квітня цього року гарант підписав указ про позбавлення українського громадянства нардепа Андрія Артеменка та депутата Одеської міськради Олександра Боровика.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ні.З українським катається туди-сюди.Там він мешканець,а на Волині майже феодал.Противно вже на цей цирк дивитись.Але якщо люди "дуряться",то їх і дурять.
Відповісти
Хай краще Чорновіл розповість як накладала театральний грим під час майдану а людям казала як іі жорстоко побили ?!
Відповісти
То нехай вже всіх підряд перевіряє, чого так вибірково???
Відповісти
Хай краще перевірять Чорновіл, знайдуть не багато цікавіші факти.
Відповісти
А чорновіл не пробувала перевірити скільки громадянств у її кроля і скільки він грошей вкрав в українського народу?
Відповісти