У Луцьку Вакарчук «роздягнувся» та двічі вийшов на біс

У Луцьку Вакарчук «роздягнувся» та двічі вийшов на біс
Попри обіцяну грозу та затяжну зливу тисячі лучан 23 травня прийшли на стадіон «Авангард», аби насолодитися концертом легендарного українського гурту «Океан Ельзи». Музиканти не лишились у боргу й понад дві години дарували відомі композиції та хороший настрій.

Востаннє «Океан Ельзи» був у Луцьку чотири роки тому, коли відбувався тур у підтримку альбому «Земля». Минулоріч, під час презентації «Без меж» обласний центр Волині не потрапив у перелік міст, куди їхали музиканти. Тож лучани могли почути легендарних виконавців на чолі з Святославом Вакарчуком лише у Львові, чи іншому великому місті.

Саме тому не дивно, що на цьогорічний концерт квитки почали купувати ще у січні, й ажіотаж був таким, що буквально за кілька тижнів квитки у фан-зони були розкуплені. До слова, усі, хто не встиг придбати білета могли це зробити ще навіть вчора, щоправда лише у сектори й за доволі пристойну суму.

Розпочали Океани свій тур з Рівного, де відіграли концерт 21 травня у чималий дощ. Це мало очікувати й на лучан, тому в найближчих магазинах дощовики стали дефіцитним товаром. Однак, погода все ж подарувала теплий та спокійний вечір. Традиційно музиканти запізнились, тож концерт розпочався за сорок хвилин від запланованої години.

Розпочався концерт з композиції «Майже весна», що доволі актуально, адже насправді, не зважаючи на календарний травень весна розпочалась лише тиждень тому. Лідер гурту Святослав Вакарчук зауважив, що вдруге виходить на сцену у Луцьку та подякував усім, хто не побоявся можливої грози та прийшов, заряджатись позитивною енергією.

Також гурт виконав пісню на яку лише сьогодні презентував кліп, а саме «Сонце». «Мені здається, що цю пісню ми ще не грали у Луцьку», - розповів вокаліст та разом з гуртом виконав «Коли тобі важко».

ДИВИТИСЯ ФОТО З КОНЦЕРТУ

До слова, вдягнутий Святослав Вакарчук був у білу футболку з доволі цікавим принтом – червоним биком. Тож коли на сцену передали букет з червоними квітами він зауважив, що вони пасуватимуть до його вбрання. «Ну як після такого не заспівати про любов?» - поцікавився він та виконав пісню «Відчуваю». Публіка активно танцювала та підспівувала, однак після цієї композиції знову зазвучали драйвові нотки.

«Після першої в Україні у нас не закусують, тож продовжуємо», - пожартував Вакарчук.

«Небо стає все чистішим, тож саме варто заспівати саме про небо», - додав згодом він. «Цю пісню з альбому «Без меж» ми традиційно присвячуємо людині яка нас рано покинула, нашій гордості, Кузьмі Скрабіну», - наголосив вокаліст Океанів. Присутні, не зважаючи на те, що було ще доволі світло увімкнули в пам'ять про музиканта ліхтарики, а останні слова: «Хтось в небо летить, А хтось залишається!.. Хтось далі біжить, А хтось зупиняється!..» співали всі разом…

Опісля кількох композицій музиканти згадали ранню творчість, як сказав Святослав Вакарчук, це пісня, коли у нього на грудях ще не було сивого волосся, тож для лучан пролунала «Коко Шанель». До речі, більшість тестів присутні знали на пам'ять, тож активно підспівували. Натомість музиканти дарували чимало емоцій, лідер гурту виходив на подіум до глядачів з фан-зони та навіть брав їх мобільні, аби зазнімкувати зал та себе.

Сюрпризом для присутніх став акустичний сет від музикантів. Спочатку з соло на гітарі вступив Владімір Оспеніца, згодом додався контрабас та інші інструменти. Пізніше на сцену вийшов Святослав Вакарчук вже у чорному та виконав кілька пісень, зокрема «Етюд», «Компас» (до слова, він зізнався, що це одна з улюблених пісень у репертуарі) та інші.
Спокійні композиції перейшли у драйвовіші. Під час виконання «Стріляй» відбулося ще й невеличке світлове шоу. Натомість «Мить» гурт виконав без присвяти, як зазвичай робить, адже пісня написана для чоловіків, які не повернулися з війни. Проте лідер гурту подякував за мовчазну підтримку стадіону.

Логічним продовженням стало виконання пісні «Я не здамся без бою». Натомість, під час одної з композицій Святослав Вакарчук зняв футболку та кинув її глядачам. До речі, вокаліст чимало часу спілкувався з публікою, тож на стадіоні панувала доволі потужна атмосфера.

ДИВИТИСЯ ФОТО З КОНЦЕРТУ

Насамкінець він вийшов на сцену з прапором, а останньою композицією лунала «Зелені очі».
Майже п’ять хвилин глядачі кликали улюблених музикантів на біс й вони повернулись з трьома піснями «На небі», «Я так хочу» та одним з перших хітів «911», що вийшла у третьому альбомі під назвою «Модель» ще у далекому 2001 році.

Однак, попрощавшись, музиканти були змушені ще раз повернутися на сцену. Святослав Вакарчук зауважив, що не хотів закінчувати цей вечір на сумній ноті, однак життя непередбачуване й складається не лише з хороших моментів. «Я хочу, щоб у вас все було добре», звернувся він до лучан та сказав, що хоче присвятити пісню жертвам вчорашнього вибуху на стадіоні у Манчестері. Він звернувся англійською мовою з словами підтримки до жителів Великої Британії, зауваживши, що всі ці люди, які сьогодні зібрались тут розділяють горе держави. Останньою композицією цього вечора стала пісня «Обійми».

Завершився концерт після одинадцятої години. «Будьте такими, як сьогодні: впевненими і разом!» - звернувся наостанок лідер «Океан Ельзи» до лучан.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому роздягнувся в лапках?? Журналісти в школі не вчились? Він роздягнувся у прямому значені слова, навіщо ""?))
Відповісти