Депутатів Луцькради змусять показати своє майно і зарплати

Депутатів Луцькради змусять показати своє майно і зарплати
Депутати Луцької міської та Волинської обласної рад зобов’язані до 1 квітня 2012 року подати декларацію про власні доходи та наявне майно.

Таке зобов’язання наклав на них Закон України «Про засади протидії і запобігання корупції». Стаття 12 цього закону, набула чинності з 1 січня 2012 року. Згідно з нею низка посадових осіб зобов’язана задекларувати інформацію про прибутки, власну нерухомість, майно, зареєстровані на їхні імена автомобілі, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік.

До переліку осіб, які підпадають під дію цієї статті, потрапляють, згідно зі статтею 4 цього ж закону, і депутати різних рівнів – починаючи від нардепів і закінчуючи депутатам сільських рад.

Як поясний юрист Андрій Осіпов, депутати місцевих рад зобов’язані до 01 квітня наступного за звітним року подавати декларацію в свою місцеву раду за формою визначеною законом.

«Отже, 2012 рік - це перший рік коли депутати луцької міської ради подадуть дані про свої прибутки, нерухомість, авто та землю», - повідомив Осіпов.

Цікаво, що закон «Про засади протидії і запобігання корупції» визначає обмежене коло осіб, які зобов’язані не тільки задекларувати доходи і майно, а й оприлюднити свої декларації. У цьому колі осіб депутатів місцевих рад немає.

Однак, це зобов’язані робити керівники місцевих органів державної влади разом з заступниками, члени колегіальних органів державної влади (комісій, рад), керівники органів місцевого самоврядування та їх заступники.

«Щодо оприлюднення - таку інформацію можна запитувати в порядку застосування дії Закону України «Про доступ до публічної інформації», - вважає Андрій Осіпов.

«Але сам розпорядник, тобто рада, може обмежити доступ до такої інформації у своєму положенні. Тоді отримати інформацію буде неможливо», - припустив юрист.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: корупція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутатів Луцькради змусять показати своє майно і зарплати
06 січень, 2012, 16:28