Як Порошенко відкривав завод на Волині. ОНОВЛЕНО

Як Порошенко відкривав завод на Волині. ОНОВЛЕНО
Президент України Петро Порошенко взяв участь у церемонії відкриття новозбудованого насіннєвого заводу в селі П’ятидні Володимир-Волинського району.

Цей об'єкт, як кажуть у відділі інформаційної роботи ОДА, стане невід’ємною частиною ведення агробізнесу не лише на Волині, а й в Україні в цілому.

За словами директора ТОВ «П'ятидні» Валерія Діброви, завод збудували на місці колишньої тракторної бригади. Про це мріяли давно, адже таких заводів в Україні є лише 5, а продуктивність становить 10 тонн за годину.

Зокрема, урочисте відкриття насіннєвого заводу в селі П’ятидні, куди зібралось більше півтисячі осіб, розпочалося із вступного слова Петра Порошенка.

«Менше трьох тижнів відділяє Україну і українців від початку дії безвізового режиму з країнами Євросоюзу. Наголошую на тому, що це одне із найбільш складних і важливих досягнень нашої команди, бо ніколи ще не надавали безвізовий режим країні, яка є об’єктом агресії в умовах міграційної кризи Євросоюзу. І вже з 11 червня по українському біометричному паспорті українці зможуть вільно подорожувати Європою. Хотів би наголосити, що безвіз має надзвичайно важливе історичне значення, адже це символ того, що ми остаточно відійшли від Радянської і Російської імперії. Україна повертається в європейську країну народів», – наголосив глава держави.

Окрім того, як зазначив Президент, перебуваючи з робочим візитом на Волині, не міг не взяти участі у відкритті заводу, адже аграрний комплекс є опорою економіки України та найбільшим джерелом валютних надходження, що зміцнюють українську гривню.

Опісля гарант перерізав стрічку, оглянув приміщення зсередини та особисто запустив насіннєвий завод у роботу.

Слід зазначити, що Товариство з обмеженою відповідальністю «П'ятидні» створено в процесі реорганізації спілки селянських господарств «П'ятидні» у 2005 році та складається із п’яти виробничих підрозділів-відділків: «П’ятидні», «Устилуг», «Хобултова», «Колона», «Окорськ».

Господарство обробляє 16,5 тис. га землі, в тому числі орендованої у власників земельних паїв, жителів 5 районів на території 22 сільських рад. Виробляє 8 % валової продукції сільського господарства Волинської області. За останніх три роки врожайність зернових становить понад 85 ц/га, цукрових буряків - 730 ц/га, ріпаку - 40,0 ц/га, кукурудзи на зерно - 110 ц/га. Щорічно господарство освоює капітальних вкладень на суму понад 20 млн грн.

Товариство завершило будівництво насіннєвого заводу потужністю 10 тонн насіння за годину з новітніми машинами та з професійним обслуговуючим персоналом. Виготовлятимуть насіння пшениці, сої та гороху.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як Порошенко відкривав завод на Волині. ОНОВЛЕНО
24 травень, 2017, 16:10