Порошенко в Луцьку розповідав про європерспективи України

Порошенко в Луцьку розповідав про європерспективи України
Президент Петро Порошенко вважає, що в травні Європа може ратифікувати Угоду про Асоціацію з Україною.

Про це йшлося 24 травня під час наради під головуванням Президента України щодо створення належних умов для реалізації громадянами України права на безвізове відвідування країн ЄС на міжнародних пунктах пропуску.

Загальний обсяг реформ щодо безвізу - 14 реформи, а це не просто проголосувати, зауважив Президент. Він мовив, що дуже багато людей не вірили, що це вдасться реалізувати.

«Ні, в тому то й полягають європейські цінності, що наші партнери тримають слово. Як би там важко не було, я твердо переконаний: Європарламент проголосує та підтримає українців», -
заявив Президент та додав, що не сумнівається й подальших кроках у реалізації безвізу на практиці.

До слова, Порошенко висловив впевненість й у тому, що підтримають й угоду про Асоціацію, заради якої країна вийшла на революцію. Мовляв, позитивним сигналом є й дебати, які відбулися вчора у нідерландському парламенті. Тому Порошенко сподівається, що ще в травні вдасться ратифікувати й цей документ.

Згодом Президент зауважив, що 11 червня увійде в історію, адже після цього українці зможуть без сплати візових зборів, втрати часу з біомертричним паспортом вільно перетинати кордон. Він зауважив, що завдяки такому кроку Україна «виходить із Російської імперії» та поверається до європейської родини народів.

Він висловив впевненість, що, виборовши безвіз, владці зможуть реалізувати й інші реформи, на які чекає народ.

Порошенко розповів, станом на 22 травня видано понад 3,5 млн біометричних паспортів. Нині ЦНАПи видають по 19-20 тисяч паспортів за день.

Гарант подякував прикордонникам за ефективне впровадження системи зчитування біометричних паспортів, яка вже функціонує у всіх без виключення пунктах пропуску на кордоні з ЄС.

Також він розповів, що щодоби близько 30 тисяч легкових автомобілів перетинає пункти пропуску. Загалом майже 100 тисяч громадян щодоби перетинають державний кордон.

Далі ж, за попередніми оцінками, цифра може зрости на 15-20%. Тому надалі органи влади працюватимуть над забезпеченням комфортного переходу кордону для законослухняних громадян.

Порошенко також наголосив, що вважає, неприйнятним, коли на пункті пропуску побачив чергу у 160 автомобілів. Йому повідомили, що іноді черга сягають 700 автівок. Тому люди змушені стояти навіть по кілька діб.

«Такого не має бути», - наголосив президент.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
після чергового раунду "сосації": заживемо вже по-новому?
Відповісти
доки він президент добра в нашій державі не буде,бо для українців тут нічого ще не зроблено!
Відповісти
Останні новини
Порошенко в Луцьку розповідав про європерспективи України
24 травень, 2017, 16:21