Волинські бізнесмени звітуватимуться перед податковою через комп'ютер

Волинські бізнесмени звітуватимуться перед податковою через комп'ютер
Представники бізнесу, які здійснюють готівкові розрахунки, вже із нового року звітуватимуться перед податковою дистанційно.

Як повідомляє прес-служба Волинської державної податкової адміністрації у Волинській області, такий безконтактний формат спілкування стане можливим через впровадження електронної контрольної стрічки реєстраторів розрахункових операцій.

Таким чином, щодоби податкова матиме оперативну інформацію про здійснені готівкові операції кожним суб’єктом господарювання –власником РРО. Копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків формуватимуться на контрольній стрічці в пам’яті касового апарату або пам’яті модему, який до нього приєднаний. До серверу обробки інформації ДПС звіт передаватиметься автоматично.

"Сумлінні платники податків можуть не турбуватися: електронна контрольна стрічка значно спрощує процес звітування перед податковою. Окрім того, бізнес зможе не закупляти і не зберігати протягом трьох років сотні кілограмів паперової контрольної стрічки", - розповіла заступник голови ДПС у Волинській області Інна Степанюк.

Посадовець додала, що електронне звітування надасть можливість дистанційно контролювати суб’єктів господарювання, що здійснюють розрахунки у готівковій формі. Відтак, звести кількість перевірок бізнесу до мінімуму.

"На перевірки малого бізнесу податківці виходять у виняткових випадках - за наявності письмової заяви від громадян чи державних органів про наявні правопорушення у суб’єктів господарювання. Такі перевірки ми розглядаємо як винятковий засіб впливу на недобросовісних платників податків", - запевнила Інна Степанюк.

Порівняно з минулим роком у 2012 році кількість перевірок підприємств, які використовують касові апарати, скорочена вдвічі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: податкова
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські бізнесмени звітуватимуться перед податковою через комп'ютер
20 листопад, 2012, 12:32