Суд відпускає «податківців Клименка» одного за одним

Суд відпускає «податківців Клименка» одного за одним
Печерський суд Києва відпустив з-під варти Юрія Мостипана, керівника податкової у Святошинському районі Києва у часи Віктора Януковича. Йому визначили заставу в 1 мільйон гривень.

Про це повідомляє 5 канал.

Як стало відомо, прокурори вимагали для Мостипана арешт строком на два місяці або заставу у 1 мільйон гривень. Його обвинувачують в участі у злочинній організації, що діяла упродовж п'яти років. Тепер, переконані прокурори, Мостипан може впливати на свідків або намагатися знищити важливі докази у справі чи навіть утекти за кордон.

Питання про застосування до податківця електронного браслета й досі не вирішене, кажуть прокурори відділу головної військової прокуратури ГПУ. Вони пояснюють це технічними причинами – мовляв, в Україні небагато електронних браслетів.

Щодо інших фігурантів гучної справи, то ситуація наразі така:

Олександра Антипова, який за часів Януковича керував луганською податковою, відпустили під заставу у 15 мільйонів гривень;
Екс-голові полтавської обласної ДПА Володимиру Задорожному суд постановив одягнути електронний браслет із можливістю внесення застави у розмірі 12 мільйонів гривень;
Очільника податкової у Подільському районі Києва часів Януковича Олексія Ярошенка відпустили під особисте зобов'язання.

Наразі триває засідання для обрання запобіжного заходу екс-керівникові податкової у Дарницькому районі Києва – Юрієві Кравченку.

Нагадаємо, 24 травня, в усіх областях України були проведені 454 обшуки – у перших керівників та їхніх заступників обласних податкових адміністрацій, якими за часів президентства Віктора Януковича керував Олександр Клименко. Попередньо, протягом 2011-2014 років "податкові ями" допомогли вивести в тінь близько 96 млрд грн.

Згодом у МВС показали конвоювання до Києва затриманих корупціонерів – гелікоптерами до столичних Жулян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
влаштоване Югою-пгиколістом за наш рахунок.
Відповісти
який сенс робити слідчо-оперативну роботу, якщо суд все зведе на нівець?
пора люструвати суддів та міняти закон, за яким корупціонер має сидіти, а не виходити під заставу, бо дивно виходить, вкрали 970 мільйонів, а застава 1, 12, 15...то їм внести, як простій людині за хлібом сходити, не забувайте!!
Відповісти
Останні новини
Суд відпускає «податківців Клименка» одного за одним
25 травень, 2017, 02:05