Кількість туристів у Криму скоротилася в декілька разів, - експерт

Кількість туристів у Криму скоротилася в декілька разів, - експерт
Анексований Росією Крим фізично не зможе прийняти понад 6 мільйонів туристів у сезон.

Про це заявив спеціаліст з питань регіонального розвитку, колишній начальник управління міністерства курортів і туризму АР Крим Ігор Кобеля, - передає Радіо Крим.Реалії.

Він прокоментував заяви підконтрольної Кремлю влади Криму про потік туристів на півострів, що постійно зростає.

«Динаміка зростання, у цьому випадку туризму, як правило, може складати 2-3-5%, але ніяк не зростання в кілька разів... У Криму 144 тисячі ліжкомісць і 4,5 тисячі міні-готелів, тобто ще плюс десь 45 тисяч. Середній час перебування – 10 днів. При всій можливості завантаження, як було тоді ще, до анексії, навіть 6 мільйонів туристів у сезон – це було вже дуже сильне завантаження. Якісь рішення, які ще нагорі ухвалять, наприклад, 10 мільйонів чоловік, неможливі інфраструктурно», – сказав Кобеля.

Крім проблем розміщення туристів у Криму після анексії виникло велике питання транспортної логістики, додав фахівець. Цей фактор, за його словами, також відлякує туристів.

«Дістатися туди неможливо, максимальна пропускна спроможність аеропорту – максимум 600 тисяч чоловік, Керченський міст не працює, під сумнівом робота енергомосту з Краснодарського краю, назовні виходить, що Крим воїнізується», – розповів Кобеля.

Приблизно 37% росіян мріють відпочити в анексованому Криму. Про це 23 травня заявив генеральний директор Всеросійського центру вивчення громадської думки Валерій Федоров.

Підконтрольний Кремлю міністр курортів Криму Сергій Стрельбицький раніше заявляв, що на травневі свята півострів відвідало приблизно 162 тисячі туристів, що нібито на 30 тисяч більше, ніж торік.

У підконтрольному Москві Мінкурортів Криму стверджували, що в перші дні травневих свят Крим відвідали 11 тисяч українців. Особливий наплив припав на 29-30 квітня, заявили в управлінні ФСБ Росії в анексованому Криму.

В українській Держприкордонслужбі ці дані категорично заперечують. За словами речника відомства Олега Слободяна, потік на анексований півострів з боку материка не збільшується, а навпаки зменшується. Слободян наголосив: на травневі свята черги на адмінкордоні штучно створювалися російськими силовиками «для картинки».

Минулого року анексований Крим відвідали 5,5 мільйона туристів, що нібито значно перевищило показники 2015 року. Таку заяву Сергій Стрельбицький зробив на початку січня 2017 року.

За даними екс-міністра курортів і туризму Криму Олександра Лієва, у загальному підсумку в 2015-2016 роках анексований Крим прийняв 1,5 мільйона і 1,6 мільйона туристів відповідно.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Крим це легенда а зараз це другий Сахалін і окраїна Росії забута Богом. Військова база дохлої імперії
Відповісти
займіться реальними справами в Неньці .
Відповісти
Останні новини
Кількість туристів у Криму скоротилася в декілька разів, - експерт
25 травень, 2017, 08:00