Польща боїться широкомасштабного нападу Росії

Польща боїться широкомасштабного нападу Росії
Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський перед зустріччю глав країн-учасниць Північноатлантичного альянсу закликав НАТО розвивати діалог із Росією.

На його думку, постійні перемовини і конусультації щодо конкретних проблем НАТО з РФ є необхідними, - повідомляє 24 канал.

«Безпека Польщі залежить не тільки від військової сили і стримування», – зазначив міністр.

За його словами, політичні контакти між Москвою і Північноатлантичним альянсом, які здійснювалися в рамках Ради «Росія-НАТО», були нечастими та малорезультативними, а реального прогресу щодо врегулювання конфлікту на сході України і прозорості під час військових навчань так і не досягнуто.

Ващиковського насторожує те, що останнім часом Москва часто і без попередження проводить біля своїх західних кордонів навчання з десятками тисяч солдатів. У той же час польський посол задоволений підтримкою Польщі з боку НАТО і США, які розмістили в країні близько 5 тисяч військовослужбовців, хоча цього може виявитися замало у разі наступу Росії.

«Для стримування і захисту від гібридних нападів 5 тисяч солдатів НАТО і армії США досить. Однак, якщо Москва стягне свої підрозділи і почне широкомасштабний напад, цієї кількості не вистачить», – застережливо підкреслив він.

Нагадаємо, 25 травня у Брюсселі відбудеться саміт НАТО. Глави країн-членів Альянсу під час зустрічі піднімуть питання невиконання Мінських домовленостей.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
получите в рийку!
Відповісти
тада бухнуть бояршніка і всі підїзди полякам обісцуть
Відповісти
Останні новини
Польща боїться широкомасштабного нападу Росії
25 травень, 2017, 05:08