Волинський журналіст отримав дивні телефонні дзвінки

Волинський журналіст отримав дивні телефонні дзвінки
Журналіст ІА «Рівненське агентство журналістських розслідувань» Юрій Горбач отримав два дивні дзвінки кілька днів тому. Один з них був зі словами «Good bye».

Про це повідомляє ІМІ.

«Спочатку дзвінок із нібито київського номера (044) 592 14 53 тривалістю 11 секунд, із яких 8 секунд тиші, а потім слова жіночим голосом: «Good bye». Коли передзвонюєш, то на проводі чути «невірно набраний номер», що є досить цікаво. Через кілька годин дзвінок із російського номера +7 499 350 16 72, цього разу не підняв, бо не чув дзвінка», - розповів Юрій Горбач.

З його слів, в інтернет є кілька згадок про такі дзвінки із різними версіями, але без остаточної відповіді, хто і для чого телефонує.

Горбач зазначив, що обидва дзвінки відбулися 22 травня з інтервалом у кілька годин.

«Більше схиляюся все ж до думки, що це просто якісь шахраї, бо вже неодноразово стикався із смс-повідомленнями і дзвінками від нібито працівників різних банків, які намагалися здобути персональну інформацію про банківські вклади. Тому схиляюся до думки, що ці дзвінки теж із цієї «парафії». Сподіваюся, що це не пов'язано з журналістською діяльністю. Зараз намагаюся зрозуміти, з якою метою і як технічно можуть проводитися такі дзвінки, тоді можна було б сказати щось конкретніше», - сказав він.

Поки що Горбач не впевнений, чи наразі є сенс звертатися в поліцію.

«Фактично ніяких погроз, в мене нічого не вкрали, не ошукали, тож поліція скаже, що немає складу правопорушення, а тому відмовить у відкритті кримінального провадження. А без кримінального провадження вони нічого не зможуть зробити, бо щоб щось з'ясувати треба інформація від оператора мобільного зв'язку, дозвіл на доступ до якої може надати суд в рамках досудового розслідування. Якщо будуть якісь додаткові факти або дзвінки повторяться, тоді буду вирішувати, чи писати заяву», - зазначив він.

Нагадаємо, журналіст Юрій Горбач у квітні цього року подав до суду на Волинську облраду, щоб дізнатися, чи її голова Ігор Палиця не прогулює роботу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.