На Волині викрили 11 фіктивних підприємств

На Волині викрили 11 фіктивних підприємств
З початку 2017 року на Волині зареєстрували 9 кримінальних проваджень за фактами створення 11 фіктивних суб’єктів господарювання.

При цьому, в рамках розслідування кримінальних проваджень досліджується незаконна діяльність 8 фіктивних підприємств, що входили до складу конвертаційного центру, ліквідованого підрозділами податкової міліції Волині на початку 2017 року, - інформує ГУ ДФС у Волинській області.

Наразі, за результатами розслідування кримінальних проваджень 6 особам вже оголошено підозри, а матеріали 4 кримінальних проваджень скеровано до суду з обвинувальними актами за ст. 205 КК України (Фіктивне підприємництво) та ст. 205-1 КК України (Підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб підприємців).

В ГУ ДФС у Волинській області застерігають всіх довірливих громадян утриматися від пропозиції зареєструвати на своє ім'я підприємство за грошову винагороду без мети здійснення господарської діяльності.

Відповідальність за вказані злочини передбачає накладення штрафу в розмірі від 500 до 5000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт на строк від 3 до 6 місяців або обмеження волі на строк від 2 до 5 років.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.