На Волині може з’явитися ОТГ на піврайону

На Волині може з’явитися ОТГ на піврайону
Любешівська об’єднана територіальна громада може стати однією із найбільших із чисельністю населення до 25 тисяч осіб.

Про це повідомляє Волинське агентство розслідувань.

Директор відокремленого підрозділу «Центру розвитку місцевого самоврядування» у Волинській області Анатолій Пархом’юк разом із командою побував у Любешові, де поспілкувався із головами сільських рад, які планують утворити Любешівську об’єднану територіальну громаду.

Згідно із перспективним планом Волинської області, у Любешівському районі мали б утворитися дві повноцінні громади, проте наразі йдеться лише про одну, але досить потужну, адже кількість її населення може сягнути 25 тисяч (населення Любешівського району – 36 тисяч осіб).

Процес об’єднання тут триває понад півтора року.

Анатолій Пархом’юк наголосив, що зворотнього шляху немає і добре, що сільські голови прийшли до розуміння важливості процесу децентралізації.

Також він пояснив, що під час реформи межі областей в Україні змінювати не будуть, а ось районний рівень таки буде реформований. Можливо, що на Волині буде утворено 4-5 нових районів. Нині триває підготовка закону про адміністративно-територіальний устрій.

Додав посадовець і про те, що значну увагу слід приділяти проектам, які націлені на розвиток громади.

Юрисконсульт Андрій Погорілий своєю чергою розповів про правові механізми добровільного об’єднання територіальних громад, які документи необхідні для отримання висновку, про терміни об’єднання.

Під час зустрічі сільські голови цікавилися шляхами та перспективами розвитку ОТГ, правами та обов’язками старост, їх виборами, відповідними документами тощо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

«Коли в нації забрати слово, трапиться серцевий напад .
Забрати освіту, медицину, нація загине»

«Страшно» чути, коли твоє і інші села вбивають, майбутнє, васальна залежності без прав, писати коли системна інституція наукової та практичної діяльності, що вивчає нормальні та патологічні процеси життя людини, різноманітні захворювання, фіксує патологічні стани, епідемія! Геноцид української нації, реформа, хвороба «ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ» що вбиває майбутнє України, життя дітей, які не будуть народжені, вбивство!
Децентралізація - це голокост, паталогія, злочин, геноцид Конституції України!
«Гарант»))) Конституції України має вказати на місце системі та покарати профанацію такої діяльності, коли - це злочин.
Реформа децентралізації вимога МВФ та профанація міністерств, які за незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності. В Україні визнається і діє принцип верховенства права.
Добровільне об'єднання громад, а діє примус фінансовий та демографічний; держава фінансує і забезпечує діяльність медицини і освіти… Заклади охорони здоров'я існуюча мережа таких закладів не може бути Скорочена. Закриття освітніх закладів І-ІІІ ст. є Дискримінацією: «Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.» Право на працю коли «Громадянам гарантується захист від незаконного звільнення.» Право на життя...! В Україні визнається і гарантується місцеве самоврядування. Добровільно, Юрисконсульте Андрій Погорілий, на першому курсі…але сільські голови (профанація) цього як і ви не розумієте! Є така професія, як прибиральниця саме для вас.
Чому долю людей мають вирішувати сільськи голови (пенсіонери) без освіти, яких ще виховувала радянська система, вони як «воли» куди поженеш туди і підуть не розуміючи, що це злочин…Інша справа проведення плебісциду, добровільності децентралізаційного геноциду села.
Ваші проекти, субвенції, субсидії, хабарі, яких не вистачить на забезпечення життєдіяльності громади, а кошти розподілятимуться за принципом наявності в Бюджеті України і обєктивності проектного забезпечення на основні напрямки за рахунок закриття та скорочення, щоб ми їздили до лікарень за 60 км до школ за 15-30 км. Та створення ЦНАП, приватних юридичних фірмочок, які за гроші надаватимуть послуги…інше.
Голокост, що у селі заберуть життя, «убють» освіту і медецину, робочі місця на селі (право на працю) бо держава не виконує закон Конституцію України, організатор МВФ (втрата сувернітету КУ), виконавець КМУ (порушення КУ)!
Поясніть, хто буде в такому селі, громаді, народжувати, будуватися, жити. Коли «вбили» освіту, медицину, життя майбутнього і сьогоднішнього покоління. УПЦ теж звернулася до суду за захистом прав власності, децентралізація «гріх роздору».Село помре і разом з ним захворіє Україна! Ви вільні люди?! Феміда плаче…Ніхто не може узурпувати державну владу.
Децентралізація злочин проти конституційних прав громадян України!
Шановний спеціаліст Юрисконсульт Андрій Погорілий, прочитайте Конституцію України, норму прямої дії і верховенства права…
Суть усіх реформ, закрити, скоротити, продати. Децентралізація закрити, скоротити, продати, «вбити» права і свободи, що нового. Ваша дискусія хвороба…
Відповісти
голови болота добровільно це за власним бажанням,лапша децентралізація лікарня за 60 км і спільна власність на благо більшої громади.
Відповісти
Останні новини
На Волині може з’явитися ОТГ на піврайону
25 травень, 2017, 15:18