Американці назвали «місця сили» в Україні. ФОТО

Американці назвали «місця сили» в Україні. ФОТО
До списку найбільш сприятливих місць, за версією NASA, увійшли чотири українські місця сили.

Місця на Земній кулі, які володіють найбільшим енергетичним впливом на людину визначили вчені одного з підрозділів NASA, пише Gazeta.ua.

Очолили список американський Гранд Каньйон (одне з найкрасивіших місць в світі) і міжнародний біосферний заповідник Йеллоустон.

Також буквально "світяться позитивом" Старе місто у Празі, пагорб Монмартр у Парижі, площа навколо Собору Святого Петра у Ватикані.

Примітно, що до списку найбільш сприятливих місць увійшли і українські території - знаменитий дендропарк Софіївка, озеро Синевир і заповідник Асканія Нова. Але справжнім енергетичним центром України, на думку американців, є селище Коктебель у Криму. Воно буквально світиться на супутникових знімках - а причина в тому, що згаслий вулкан Карадаг, біля підніжжя якого побудований селище, володіє найсильнішою позитивною енергетикою.

Протягом тисячоліть Коктебель вабив поселенців, тут проживали скіфи, сармати, греки, римляни, слов'яни, татари. В античних джерелах згадується селище Афинеон, яке знаходилося в районі сучасного Коктебеля. Ці мальовничі береги пам'ятають міфічний корабель "Арго", на якому Ясон в супроводі Геракла слідував у Колхіду за золотим руном. А за часів раннього Середньовіччя тут розташовувалися стародавні міста Поссідіма і Каллітра.

Правоту американських вчених підтверджує і той факт, що з кінця 19 століття Коктебель вабив відомих і сильних людей. Також не випадково прихильники езотеричних вчень з різних країн вважають Коктебель місцем паломництва. Сюди приїжджають йоги, буддисти, шанувальники цигун, які давно відчули, що саме тут можна отримати потужний заряд енергії.

Енергія вулкана впливає не тільки на людей, але і на рослини. У заповіднику навколо Карадагу зустрічаються понад 300 видів трав, деякі з них не ростуть більше ніде в світі. А коктебельский виноград має свій унікальний колір і смак, властивий тільки цьому регіону.
Карадаг
Карадаг
Заповідник «Асканія Нова»
Заповідник «Асканія Нова»
Дендропарк «Софіївка»
Дендропарк «Софіївка»
Озеро Синевир
Озеро Синевир


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відвідував дендропарк «Софіївка», там реально фотоапарат віснув.
Відповісти
це ж не синевір на фото!)
Відповісти
Точно не Синевир, навіть близько не схоже!
Відповісти
100 % не Синевір на фото. Це більше схоже на озеро Несамовите.
Відповісти
Згадав, у Софіївці дуже швидко здохла батарея в камері - просто за пів години "пшикнула" з повної зарядки!
Відповісти
Не знаю, в мене в Софіївці фотоапарат не глючив і батарея нормально тримала і багааааато гарних фото зробив на памьять, весною там надзвичайно! Це просто здоровенне, гарнюще місце!!!
Відповісти
купуйте просто нормальні фотоапарати і заряджайте їх перед поїздкою ))) я там, у Софіївці наклацав більше 700 фоток ;)
Відповісти
Останні новини
Американці назвали «місця сили» в Україні. ФОТО
20 листопад, 2012, 16:00