Сморід у Луцьку: причиною можуть бути забійні цехи

Сморід у Луцьку: причиною можуть бути забійні цехи
У Луцькраді кажуть, що під час виявлення причин поширення смороду варто звернути увагу на підприємства, які здійснюють забій тварин, чи тих, хто вирощує птицю чи худобу.

Про це сказав заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук 29 травня під час засідання комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, - пише Конкурент.

Як сказав Костянтин Петрочук, основним, але не єдиним, джерелом нестерпного смороду виявилась суміш викидів фекальних відходів, які відкачує цукровий завод, і мелясна барда від заводу з виробництва біоетанолу, який у виробництві використовують дріжджі.

"28 квітня вже приступили до роботи, і представники фірми-знезаражувача почали скроплювати поля фільтрації, на які ці скиди відбувалось Це дало певний результат, але запах не зник. Завод зупинив виробництво біоетанолу і, відповідно, не робив скидів на поля фільтрації, але запах досі є, тому вважаємо, що є додаткові джерела смороду, які треба виявляти", – сказав Костянтин Петрочук.

Депутат Сергій Балицький висловив думку про те, що, можливо, це ковбасні заводи зливають нечистоти, і тому треба для асенізаторських авто зробити чіткий контроль, графік і два місця, де можна було б скидати.

"Нам треба робити ставку на забійні цехи чи ті, які вирощують птицю чи худобу, в них є фекальні відходи, а в забійних – кишки та залишки інших речей. Куди вони їх дівають? Треба, щоб перевірили, чи є в них договори з утилізаційними підприємствами, і куди вивозять відходи з забійних цехів", – сказав Костянтин Петрочук.

Депутат Борис Смаль сказав, що варто також інформувати людей про ситуацію з поширенням неприємних запахів, бо рівень чуток на цю тему зашкалює. Також він запропонував силами комунальних підприємств перевірити каналізаційні мережі міста.

Директор КП "Луцькводоканал" сказав, якщо буде рішення виконкому про те, щоби асенізатори зливали в каналізацію відходи з 8 ранку і до 18 вечора, то він буде його виконувати, щоби м'ясопереробні підприємства не скидали відходи десь опівночі.

Депутат Андрій Козюра запропонував рекомендувати виконавчим органам влади вжити заходів щодо забезпечення належного обліку стоків у визначених місцях і рекомендувати муніципалам вести постійну роботу щодо виявлення несанкціонованого зливу стоків до каналізаційної мережі Луцька, а також провести комплексний аналіз каналізаційних мереж міста (що було запропоновано Борисом Смалем).

Депутати підтримали пропозиції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Депутат Андрій Козюра запропонував рекомендувати виконавчим органам влади" - а хіба міськрада (депутати, серед яких є й Козюра) не можуть заставити виконавчі органи контролювати стоки і не тільки?
Відповісти
Я так розумію, що минулого року питання з ковбасниками так і не вирішили.... Чи вирішили???...!!!
Відповісти
Тупі вже зовсім чи що? Це смердять очисні споруди на вишкові. Там вже два-три роки підлсипають у відстійники китайську дешеву хімію, замість того, щоб будувати нові відстійники.. Ця вся хімія роз’їдає нечистоти і смердить!! Потім стікає це все лайно у річку нашу Стир.. гине усе живе в річці!!.. Скільки ж вони будуть це все перевалювати на інші плечі – то риба повиздихала в Чабенях (сказали шо то через будівельні відходи якісь на дубенській, то цукровий завод (так, він смердить, але не цілий рік а лише посизонно!… І далі буде смердіти, бо ніхто нічого будувати не буде. А якшо і видялять кошти то їх як завжди розкрадуть…
Відповісти
Мені цікаво, тим всяким Козюрам, Палицям, Балицьким, Петрочукам......їм не смердить "гімном"????? Вони себе добре почувать, їхні діти-оники ночами надушаться кашлем?????? Що робиться, вже два місяці неможливо жити. Чого всі ждуть???? Смертей, масового отруєння?
Відповісти
Останні новини
Сморід у Луцьку: причиною можуть бути забійні цехи
29 травень, 2017, 15:55