Пасічники б’ють на сполох через загибель бджіл на Волині

Пасічники б’ють на сполох через загибель бджіл на Волині
Пасічник із села Кропивщина Іваничівського району скаржиться, що у нього масово загинули бджоли. Він впевнений, що комах потруїли хімікатами.

Цей прикрий випадок болюче вдарив і по інших бджолярах. Місцевій владі рекомендують узяти ці питання на контроль, адже для власників бджіл це чималі втрати, - пише Буг.

Пенсіонер Василь Вельгус на власній пасіці побачив мертвих бджіл. Чоловік пояснює, що комахи могли отруїтись нектаром з окроплених хімічними речовинами медоносів. Поблизу Кропивщини є сад в селі Нова Лішня. Пасічник підозрює, що саме там здійснювали хімічну обробку дерев без повідомлення сільської ради.

Вельгус розповідає: ніхто не попередив про те, що буде окроплювати дерева, тому бджіл він не закривав. Пасічник звернувся в правоохоронні органи.

Своєю чергою, власник саду Ігор Пінжевик підтвердив, що обробляв садок карбомідом, яким обприскував гілки дерев, інсекцитидом «Каліпсо» – засобом проти шкідників, та фунгіцидом «Мерпан». Як пояснив чоловік правоохоронцям, ці препарати не є шкідливими для бджіл.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пасічники б’ють на сполох через загибель бджіл на Волині
29 травень, 2017, 18:48