У Нововолинську просять облаштувати велодоріжки

У Нововолинську просять облаштувати велодоріжки
Велосипедні доріжки облаштувати у Нововолинську просять місцеву владу.

Відповідна петиція з’явилася 30 травня на сайті Нововолинської міської ради. Автор звернення – Вікторія Бойко, – пише БУГ.

Активістка просить владу створити нормальні умови для велосипедистів.

«У зв’язку з тим, що у місті Нововолинську – європейському прикордонному місті – відсутні велосипедні доріжки а також культура поведінки автомобілістів, на дорогах відбуваються нещасні випадки», – йдеться у петиції.

Жителька Нововолинська як приклад навела ситуацію: днями на її близького родича наїхав мінівен білого кольору, за кермом якого була жінка. Впавши із велосипеда, постраждалій довгий час було важко оговтатись від больового шоку. Жінка самотужки добралася до лікарні на обробку ран та додаткові обстеження.

«На гіркому прикладі доводиться констатувати, що у місті не ведеться планування щодо інших учасників транспорту, відмінних від автомобілістів. Статистика смертей велосипедистів у області та місті ігнорується з огляду на низьку пріоритетність цього питання для зросту бюджету міста.

Але саме увага до інших груп населення – велосипедистів, пішоходів, адаптованість міста до потреб мешканців із особливими потребами, що не в змозі пересуватися без чужої допомоги, а не лише націленість на комерційні пріоритети чи наживу, є ознакою європейськості міста», – зауважила Вікторія Бойко.

Долучитися до збору підписів можна тут https://e-dem.in.ua/novovolynsk/Petition/View/56

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Нововолинську просять облаштувати велодоріжки
30 травень, 2017, 10:27