Львівський єпископ пов’язав Волинську трагедію і Донбас

Львівський єпископ пов’язав Волинську трагедію і Донбас
Львівський архієпископ-митрополит Римо-католицької церкви Мечислав Мокшицький закликав український народ визнати свою вину у «геноциді» поляків та очиститися від цього «гріха».

Про це він заявив в інтерв’ю польському релігійному тижневику Niedziela, - повідомляє Польське радіо.

За словами митрополита, українці важко страждають від бойових дій з Росією. «Багато молодих людей із Західної України йдуть на фронт і дуже часто, на жаль, їхнє життя, власне, там і закінчується. У нас відбуваються сповнені болю похорони. Багато людей повертаються фізично і морально скаліченими. Знищено багато церков і будинків», - описує він жахіття війни.

Водночас, стверджує Мокшицький, українці нібито самі винні у тому, що відбувається. «Україна має замислитися і відповісти собі на питання, чому так відбувається, Господь не є Богом, котрий карає свій народ, своїх дітей, а дає нам знати, нагадуючи про своє право любові до іншої людини. Гадаю, що особливо ця відповідь повинна з'явитися зараз, у рік появи Богородиці у Фатімі (у 1917 році в португальському місті Фатіма Матір Божа шість разів з’являлася трьом вівчарикам, – ред.), котра говорила, що комунізм є карою за гріхи, за відвернення від Бога, і одночасно закликала до повернення, покути та каяття перед Господом. На українському народі надалі висить гріх «геноциду», який йому донині важко визнати і від якого важко очиститися, хоча вже було кілька таких спроб, зокрема, у зв’язку з 70-тими роковинами подій на Волині», - вважає митрополит.

Прикладом такої покути, говорить Мокшицький, могла би бути заява польського єпископату, прийнята спільно з Синодом УГКЦ та українським єпископатом греко-католицького обряду.

Він переконаний у тому, що доки українці не визнають своєї провини, вони «не тішитимуться благословенням». «Є потреба вибачитися та вибачити за цей великий гріх геноциду», - наголошує він.

Окрім того, Мокшицький заявив, що римо-католики моляться «за навернення Росії – аби вона поважала інші народи».

Прес-секретар Львівської архідієцезії РКЦ Андрій Легович заявив, що в інтерв'ю Мокшицького не було заяви про те, що війна на Донбасі є карою за Волинь. «Там немає таких слів», - заявив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Львівський єпископ пов’язав Волинську трагедію і Донбас
30 травень, 2017, 12:00