Мер із Волині обурений тендерами через Prozorro

Мер із Волині обурений тендерами через Prozorro
Міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк невдоволений результатами кількох проведених тендерів через систему Prozorro.

Про це він заявив під час брифінгу 30 травня, - пише Буг.

Саганюк наголосив, що система – потрібна, але варто ставити жорсткіші умови до визначення підрядних організацій на виконання робіт.

«У нас є проблема по дитячому садочку №8. Ми дали гроші, там був проведений тендер в квітні. Тендер виграла фірма з Луцька, я не буду називати її. Ця фірма, це якась дочірня фірма фірм, які збанкрутували і проти котрих порушені кримінальні справи. Вже сумнів… Якщо там 9 фірм збанкрутувало, то дати тільки їй гроші, то і з цією 10, дочірньою, буде так само. Цій фірмі відмовили і є друга фірма Новосада, будівельник з Нововолинська. Ви всі пам’ятаєте, та й громада міста, як вони ремонтували Собор Різдва Христового. Тоді ми випросили гроші в області, а вони взяли синькою пофарбували Собор і дощ пішов та все змив. А гроші забрали…» – розповів Саганюк.

Мер Володимира-Волинського повідомив, що у зв’язку з такими кандидатами на виконання робіт у садку №8 два тендери відмінили. Також Саганюк доручив підлеглим проконтролювати проведення тендеру. Він наголосив, що тендер повинна виграти «нормальна фірма», яка має гарантії, позитивні характеристики.

«Я не можу зрозуміти як виграють фірми, які не мають досвіду роботи, немає позитивних характеристик. Або потрібно вимагати у фірми, яка бере участь в тендері, щоб вони давали висновки від останнього забудовника», – додав Саганюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хто більше заплатив
Відповісти
Останні новини
Мер із Волині обурений тендерами через Prozorro
30 травень, 2017, 13:10