Почесним громадянином волинського міста став полеглий Герой

Почесним громадянином волинського міста став полеглий Герой
Звання «Почесний громадянин міста Рожище» посмертно присвоїли полеглому герою АТО Олександру Плоцидиму – учаснику бойових дій, нагородженому орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Таке рішення депутати ухвалили під час сесії міськради 30 травня, - пише Район. Рожище.

Відповідне клопотання до міської ради надійшло від ГО «Рожищенське районне об'єднання учасників АТО». Рішення міськради набуває чинності з моменту оголошення його на урочистостях, присвячених святкуванню Дня міста Рожище у неділю, 4 червня.

Нагадаємо, Олександр воював за єдність та цілісність держави на сході країни у складі 24-ї окремої механізованої бригади з початку військових дій на Донбасі.

А 14 грудня 2013 року пішов служити за контрактом у 24 ОМБР. Після кривавих заворушень на Сході України хлопець одним із перших потрапив у зону проведення антитерористичної операції. Бойове хрещення прийняв у складі другого батальйону під Ямполем на Луганщині у червні 2014 року.

Пізніше був Лисичанськ. Та справжнім пеклом виявилося звільнення Лутугиного у кінці липня, під час якого Олександр отримав поранення в ногу. Після лікування у військових шпиталях прийшов у короткострокову відпустку, а потім знов вирушив на Схід.

Загинув рожищанин 27 січня поблизу села Сокільники (Новоайдарський район, Луганська область) від кулі снайпера під час штурму блокпосту.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Рожище, АТО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
До Луцька приїде Філарет
30 травень, 2017, 18:47
Почесним громадянином волинського міста став полеглий Герой
30 травень, 2017, 18:31
Неподалік Луцька – пожежа
30 травень, 2017, 17:56