На фірмі поблизу Луцька проводились обшуки

На фірмі поблизу Луцька проводились обшуки
У селі Боратин на ТзОВ «Стир-Агробуд» здійснювали обшук співробітники спецпідрозділу КОРД та департаменту захисту економіки Нацполіції у рамках кримінального провадження щодо розтрати бюджетних коштів.

Зранку 30 травня обшуки відбувалися у двох приміщеннях у селі Боратин, - пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Як стверджують представники підприємства «Стир-Агробуд», обшуки були незаконними, адже правоохоронці обшуковували навіть приміщення, до якого підприємство не має жодного стосунку.

Як розповів представник ТзОВ «Стир-Агробуд» адвокат Ярослав Грищенко, слідчий відділ Луцького відділення Нацполіції розслідує кримінальне провадження від 4 квітня за частиною 1 статті 191 Кримінального Кодексу щодо нібито розтрати бюджетних коштів на реконструкції фасаду Боратинської школи.

З його слів, підприємство «Стир-Агробуд», керівником якого є Аркадій Терещук, роботи виконало, а гроші за виконані роботи повністю не отримало (виконали робіт на суму 1,5 мільйона гривень, а отримали з бюджету 1,1 мільйона).

На думку адвоката, підстави внесення провадження до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань фальсифіковані, оскільки ревізію мала б проводити держфінінспекція або експертне відділення, а не лише один спеціаліст.

Після відкриття провадження, з його слів, на керівника підприємства розпочали тиск, викликали його на допити. Після чергового допиту, мовляв, надали всі необхідні документи, які вимагало слідство, але документи «дивним чином зникли». Після цього, зі слів адвоката, матеріали слідства дивним чином фальсифікували, начебто керівництво підприємства не надало потрібних документів, і правоохоронці отримали ухвалу суду на проведення обшуків.



Відповідно до ухвали від 28 травня судді Луцького міськрайонного суду Ковальчука, обшук повинні були проводити у селі Боратин Луцького району за адресою вулиця Шкільна, 62 та Центральна, 15. Слідча СВ Луцького районного відділення поліції ЛВП ГУНП у Волинській області Ірина Ізай раніше подавала клопотання щодо здійснення обшуку у приміщеннях ТзОВ «Стир-Агробуд» з метою вилучення документів, які підтверджували б злочинну діяльність товариства.

На думку слідчого, службові особи Луцької РДА та ТзОВ «Стир-Агробуд» уклали договір про проведення ремонтно-будівельних робіт Боратинської загальноосвітньої школи 1-3 ступенів всупереч закону «Про публічні закупівлі» та вносять неправдиві дані в акти виконаних робіт КБ-2 та КБ-3, чим вчиняють розтрату та привласнення бюджетних коштів.

30 травня правоохоронці прибули з обшуком на іншу адресу, що, на їхню думку, пов’язана з підприємством «Стир-Агробуд» (вулиця Шкільна, 74, де розташований офіс сільськогосподарського підприємства «Мрія-Старосілля»). Адвокат наголошував, що вони чинять незаконно, але на це ніхто з них не реагував. Під час обшуку в приміщенні діяли співробітники спецпідрозділу КОРД.

Правоохоронці свої дії коментувати відмовилися та порадили журналістам звертатися з офіційним запитом.

Директор ТзОВ «Мрія-Старосілля» Михайло Федчук розповів, що не було жодних підстав для обшуку приміщення. Попри розташування на території села Боратин, «Мрія-Старосілля», з його слів, не має стосунку до підприємства «Стир-Агробуд». Михайло Федчук перебував цього дня у відрядженні у Рівному, де отримав дзвінок від бухгалтера підприємства про те, що поліція проводить обшук. Правоохоронці відмовилися пропустити його у службове приміщення, попри те, що чоловік показував документи.

Через деякий час, потрапивши у свій кабінет, керівник виявив повний безлад, розкидані речі та документи, зірвані зі стін картини, здерете килимове покриття. Він підтвердив, що у цей день внаслідок обшуку робота підприємства була паралізована – бухгалтерія не змогла проплатити кошти за засоби захисту рослин. Через зірваний робочий день підприємству завдали, з його слів, суттєвих збитків.


Власник приміщення на вулиці Шкільній, 74, колишній керівник підприємства «Стир-Агробуд» Степан Москвич розповів, що в офіс приїхала група з 15 осіб у балаклавах, перевернула догори дригом речі, в тому числі, понищила його почесні грамоти, не пояснивши, з якої причини.

Внаслідок обшуку не пропустили у приміщення їдальні 50 працівників підприємства. Роботу підприємства у цей день повністю паралізували. На його думку, організатори обшуку просто «виконують замовлення». Він наголосив, що під час обшуку демонстративно понищили приміщення і таким чином намагаються чинити тиск на нього та підприємство «Стир-Агробуд».



Обшуки здійснили також безпосередньо в офісі ТзОВ «Стир-Агробуд», що у будівлі сільради на вулиці Центральній, 16 у Боратині. Після завершення слідчих дій відкрити опечатаний кабінет вирішили представники підприємства, викликавши на місце події поліцію.

Всередині кабінету можна побачити розкидані документи та розрізаний сейф. Адвокат Ярослав Грищенко запевнював, що правоохоронцям готові були надати усі необхідні документи.

< img big="323482"/>

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
На фірмі поблизу Луцька проводились обшуки
30 травень, 2017, 21:37