Депутат Луцькради прокоментувала своє бачення щодо переформатування комісій

Депутат Луцькради прокоментувала своє бачення щодо переформатування комісій
Голові постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови ніхто не повідомляв причини, чому більше не хочуть бачити її очільницею цієї комісії. Про те, що «земельна» комісія збиралась обговорювати це питання, їй ніхто не повідомляв.

Про це розповіла депутат Алла Надточій, - пише Волинь.info

Нагадаємо, вчора, 30 травня, «земельна» комісія зібралась фактично таємно, адже про неї ніхто не був повідомлений із громадськості та представників ЗМІ.

«Звичайно ніхто із депутатів не знав про цю комісію, я дізналася виключно від свого колеги Тараса Шляхтича, який прийшов вже на свою комісію і дізнався цю інформацію. Запитала інших колег, вони теж не знали. Виключно, крім членів комісії і приближених людей ніхто не знав. Не повідомляли чому, яка причина. Під час останніх комісій мене спонукали до неадекватних дій, постійно зривали мені комісію. Я говорила, що якщо у вас є якісь політичні рішення, то ви скажіть і я встану і піду сама, але пред’явіть причини», – зазначила Алла Надточій.

Депутат розповіла, що півтора року працювали, претензій ніяких не було, а тут раптом стали всі «активні», «на допомогу» приходять інші депутати, які починають претензії виявляти:

«Неприємно, що це не обговорили, а просто є проект рішення змінити членів всіх тих, як вони захотіли. Неприємне ще також те для мене, що коли Микола Ярославович формував всі ці комісії, обговорював зі всіма головами фракцій, він просив мене бути у цій комісії, хоча я не погоджувалася, бо ще не знала, як там працювати. Тоді Поліщука спитала, чому Ви, як голова найбільшої фракції не висуваєте жодного депутата на голову комісій. Поліщук відповів, що вони всі ще без досвіду і не мають такої можливості і не бачать, хто був би головою», – розповіла депутат.

Алла Надточій поділилась, що особливо її зупиняла медицина, бо це такий профіль, де треба бути хоч трішки обізнаним.

«На сьогодні я розумію, що претензій до мене ніхто ніяких немає, але вони не вміють працювати з людьми: вони мають своє бачення, якщо тільки вступає десь в гру інша думка, вони не вміють працювати. Лише вміють домовлятись бізнесом, грошима, посадами тощо. А зі мною не треба домовлятися такими речами, бо я людина, яка прийшла працювати на громаду. Я це робила весь цей час без всяких додаткових домовленостей. Я не прийшла у міськраду ні за посадами, ні за бізнесом, не за грошима, а працювати так, як має працювати депутат, бо маю порядність і громадську позицію, – зазначила депутат. – Я живу поряд з людьми, які мене вибрали, яких кожен день бачу на вулиці. У мене є совість і я не збираюсь втікати ні з міста, ні з держави, бо щось роблю не так. Я хочу бути чесною, щоб мені було не соромно ходити містом».

Алла Надточій розповіла також, що ніхто ніяких претензій їй у роботі не висував:

«Якби хоча б один керівник медичного, освітнього чи культурного закладу сказав, що я зробила не так. У нас було багато гострих та проблемних питань. Я старалася всю інформацію вивчити, всіх членів комісії забезпечити інформацією, виїзні комісії робила, щоб люди бачили і розуміли проблематику. Жодного разу не відмовила в жодних питаннях, щоб їх не вирішити.

Разом з тим депутат хоче і надалі працювати у складі комісії, не дивлячись на те, чи очолюватиме комісію:

«Я хочу працювати у цій комісії, але я не знаю до якої стадії можуть дійти наші керівники міста. Інколи закони вони читають і дивляться, а інколи читають по-своєму, або їх просто ігнорують. Я хочу залишитися працювати далі, я налагодила особистий контакт з народними депутатами з нашої партії «Самопомочі», наші керівники їздять на різні збори, реформи, я вже бачу як це робити, знаю у чому наші плюси, у чому мінуси, бо не полінувалася медицину вивчила. Зверталася до Андрія Садового, львівських колег, які розказали, як працювати, поїздила по інших областях, порівняла, була у Києві неодноразово, де збиралися головні лікарі, голови комісій, розказували про свою проблематику. Я чітко володіла інформацією про те, що робиться у нашому місті і хочеться далі допомагати вирішувати ці питання. Я ніколи не стояла осторонь. А тут для людей виключно політика на першому плані. Спочатку ми з депутатами домовлялись, що давайте ми політику не будемо включати, а будемо працювати на громаду, – розповіла Надточій. – Мені образливо і за себе, і за всіх громадян міста Луцька, через те, що нас обрала громада. Якби це громада сказала, що у нас є претензії, то я би з цим погодилася, а так виходить, що є просто інакодумці».

Депутат наголосила, що попередній міський голова рахувався з думкою кожного депутата, а тепер такого немає у міськраді.

«Я завжди кажу, будуть проекти рішення на користь громади, то мені не важливо від якої фракції це винесено, я його підтримую завжди. А якщо ж протизаконні, я звичайно підтримувати не буду, бо нас обрала громада, щоб ми працювали на законних підставах», – наголосила Алла Надточій.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прошу підтримати петицію за адресою: e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/911
Відповісти
Останні новини
Депутат Луцькради прокоментувала своє бачення щодо переформатування комісій
31 травень, 2017, 13:28