У Луцьку інвалідам війни хочуть дати першочерговість участі у квартирній програмі

У Луцьку інвалідам війни хочуть дати першочерговість участі у квартирній програмі
Депутати Луцькради пропонують надати першочергове право для інвалідів війни на участь у квартирній програмі 50 на 50.

Про це йшлося під час сесії Луцької міської ради у середу, 31 травня.

До програми 50 на 50 хочуть внести зміни, що стосуються учасників бойових дій та інвалідів війни. Так, на сьогоднішній день, якщо учасник АТО має квартиру, яку йому надали з державного житлового фонду, яке неприватизована, то його частка площі квартири за програмою 50 на 50 зменшується на площу, яка є в користуванні. Тож, депутати пропонують цю норму виключити, оскільки житло не є приватизованим. Але в той же час, якщо є учасник АТО має житло і воно приватизоване, то на цю отриману частку зменшується площа, яка буде в умовах цієї програми.

Депутат Луцької міської ради Олександр Кравченко розповів, що на участь в програмі уже є 85 претендентів. Обранець громади зауважив, що програма працює з 2017 року, а понад 40 осіб на цю програму зареєструвалися уже в 2016.

За його словами, співфінансування житла буде в порядку черги подання заяв. Також Кравченко зазначив, що немає механізму реалізації цієї програми і тому попросив зібрати круглий стіл для напрацювання. Він зауважив, що необхідно дати першочерговість інвалідам війни в програмі 50 на 50, адже вони стоять в спільній черзі із учасниками бойових дій.

Депутат міської ради Павло Данильчук запропонував на круглий стіл запросити усі Спілки учасників бойових дій, членів комісії із реалізації програми, а також дотичних до цього державних службовців та відповідальних осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку інвалідам війни хочуть дати першочерговість участі у квартирній програмі
31 травень, 2017, 12:01